Exclusief voor abonnees

Ook na bedreigende post blijft Anuna op straat komen: "Sommige mensen hebben vooral een knuffel nodig"

Klimaatvoorvechtster krijgt bedreigingen

Luka (links) en Anuna De Wever. "We gaan niet beginnen met 17-jarige meisjes die geen vlieg kwaad doen met de dood te bedreigen", zegt hun moeder.
Koen Broos Luka (links) en Anuna De Wever. "We gaan niet beginnen met 17-jarige meisjes die geen vlieg kwaad doen met de dood te bedreigen", zegt hun moeder.
Amper twee dagen nadat haar ouders naar de politie stapten omdat ze op Facebook werd bedreigd, komt Anuna De Wever vandaag gewoon opnieuw op straat. De 17-jarige klimaatstrijdster laat zich niet intimideren, laat staan dat ze zich zal verbergen. "Sommige mensen zijn de weg kwijt en hebben vooral een knuffel nodig."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hubert Soberon

  Je hebt inderdaad een hoge aaibaarheidsfactor, Anuna, en aangezien je werkelijk bij iedere publicatie in de media {praktisch als enige van de duizenden !?} in de picture gezet wordt, denk ik dat je -politiek- broodje al gebakken is...

 • patrick tamsyn

  Als je weet dat haar mama de speeches schrijft voor Kristof Calvo, kun je niet anders dan concluderen dat Groen volop inzet op de politiek onwetende jongeren voor de verkiezingen in mei. De kuddegeest is het sterkste wapen in hun politiek programma.

 • Leo Remant

  Ah ja, desondanks ............ heeel verantwoordelijke ouders ...???ze was zo bang dat ze naar de politie stapte , maar blijkbaar niet genoeg om dochter in de gevarenzone te sturen

 • Mario Adams

  @René Verhoeven Idd, er zal wel een of ander financieel voordeel van voortkomen. @Nia Teamnia LOL. Idd. Naast klimaatexpert is dat wicht blijkbaar ook sociologe...

 • Philippe Deckers

  Stuur die kinderen naar school ipv een betoging. Ze hebben niet eens een diploma lager onderwijs...