De koning met PS-kopman Paul Magnette, die N-VA na hun babbel onder vier ogen als "niet incontournable" bestempelde.
Volledig scherm
PREMIUM
De koning met PS-kopman Paul Magnette, die N-VA na hun babbel onder vier ogen als "niet incontournable" bestempelde. © BELGA

Ook de koning weet het even niet meer: 163 dagen later en federale regering nog even veraf

Nu Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hun 'ontslag' als preformateurs aanbieden en de regeringsvorming nóg moeizamer lijkt dan een maand geleden, staat koning Filip voor een eerste grote uitdaging. Laat hij de twee nog wat verder snuffelen? Stuurt hij De Wever en Magnette tegen hun zin het veld in? Een rondje met de partijvoorzitters moet raad brengen.

 1. PREMIUM

  Camps

  Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.
 2. Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker
  PREMIUM

  Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker

  Novak Djokovic (33) heeft zich voor het eerst weer laten zien sinds hij positief testte op het coronavirus. De Serviër is op vakantie in Bosnië, waar hij onder andere een bezoek bracht aan Visoko. Daar staat een heuvel waar in een ver verleden piramides zouden hebben gestaan. Hij kreeg er, in het bijzijn van zijn ouders en een bodyguard, een rondleiding door de Bosnische wetenschapper Semir Osmanagic. Opvallend: de Serviër droeg nu wél een mondmasker. Het nummer één van de wereld ligt al even onder vuur sinds hij een exhibitietoernooi organiseerde zonder respect voor de coronaregels. Zo geraakte hij net als enkele collega's en zijn vrouw besmet met het virus. (ODBS)
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door