Of je aan de toog een pintje mag bestellen, daar wordt nog over gediscussieerd. Er blijven plakken is alvast uitgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Of je aan de toog een pintje mag bestellen, daar wordt nog over gediscussieerd. Er blijven plakken is alvast uitgesloten. © BELGA

Ook cafés open op 8 juni, regering buigt zich over btw-verlaging voor 1 jaar

Als er de komende dagen geen plotse heropflakkering komt, zal de Veiligheidsraad volgende week beslissen dat niet alleen de restaurants, maar ook de cafés op 8 juni hun deuren mogen openen. De ministerraad buigt zich vandaag ook over een tijdelijke btw-verlaging voor beiden. In Le Soir pleit minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) daarnaast voor een verlenging van het overbruggingsrecht voor getroffen zelfstandigen naar juli en augustus.

110 reacties

 • Sven Stolk

  1 jaar geleden
  Vandaag na 3 maand moet de regering nog steeds nadenken hoe en wat. Sorry machtsmensen. Onbekwaam spelen jullie met ons geld We MOETEN afgeven aan deze staat. Hoe het besteed wordt is na verkiezing. Dat mag enkel de machthebbende politiekers dan beslissen voor 4 jaar. Hoe moet je dit blijven aanvaarden?Niet.
 • LUC VAN DER VEKEN

  1 jaar geleden
  Btw verlaging op niet alcoholische dranken. In de horeca koopt men de helft van frisdranken, bakken bier, duivel, zwaardere bieren, chips en koekjes, ect. bij Okay, Colruyt en Makro. Wie een horeca openhoud zie je direct aan de karren aan de kassa. En daar wordt niets van aangegeven.
 • Maurice Dewitte

  1 jaar geleden
  Jaren heeft de horeca geld uit ons zakken geklopt als werkende mens. Om op restaurant te gaan als gewone werkende arbeider moet je de dag van vandaag geld opzij leggen, anders komt daar niks van in huis.Thuis een menuke in elkaar flansen kost een pak minder. Sommige restaurants werken aan woekerprijzen en dan ga je platzak naar huis met grote honger om te stoppen bij de eerste de beste frituur. Na de corona tijd zal er een groot gat moeten gevuld worden.Wie zal dat betalen ?
 • Jan Casier

  1 jaar geleden
  Ik kan sommige reacties begrijpen,maar velen reageren hier zonder enig besef te hebben over wat ze praten ! Het is poepsimpel van te zeggen dat de horeca en zelfstandigen het maar voor het grijpen hebben, hoe kleingeestig kun je zijn !
 • Jef joossens

  1 jaar geleden
  Koenraad, als de werknemer terug begint te werken zal hij 100% van zijn loon ontvangen. Als de horeca uitbater terug begint zal dat slechts ( in het beste geval ) 50 a 60% van zijn normale inkomsten zijn. De onkosten blijven even hoog dus vertel mij eens hoe die mensen gaan kunnen overleven zonder hulp? Als je de reacties hieronder goed leest vrees ik er zelfs voor dat de meeste die 50% nog niet gaan halen, veel mensen zijn nog te bang om naar de horeca te gaan.
 1. Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”
  PREMIUM
  Muziek

  Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”

  “Ik speel sneller een traag nummer, want als je de polonaise gaat spelen, dan zweep je de mensen op en hebben ze meer zin om te dansen.” Vlaamse artiesten zien in deze coronatijden hun job veranderen. Ze willen zoveel mogelijk sfeer maken, maar afgelopen weekend werd nog een optreden van Gene Thomas stilgelegd omdat de feestvierders massaal begonnen samen te troepen rond hem. De volumeknop naar beneden draaien, de keuze van de nummers aanpassen, van het podium stappen,... Wij vroegen aan onder andere Laura Lynn, Pat Krimson, Sergio en Guy Swinnen hoe zij proberen te voorkomen dat hun optredens uit de hand lopen.
 1. PREMIUM

  Van 0 naar 20 besmettin­gen in één week in Heus­den-Zol­der

  In het Limburgse Heusden-Zolder is een nieuwe besmettingspiek vastgesteld: het aantal coronagevallen steeg er van 0 naar 20 in nog geen week tijd. Niemand heeft een idee van waar die besmettingshaard komt, zegt waarnemend burgemeester Marleen Hoydonckx (GOED). "De overheid probeert dit nu na te trekken en te zien waar we maatregelen kunnen nemen. Het is voor ons heel moeilijk, want we krijgen niet meteen info over wie mogelijk besmet is." Een gepland feestje van club Labyrinth voor 400 personen dit weekend is alvast geannuleerd, net als een evenement voor oud-mijnwerkers.