Exclusief voor abonnees

Ook cafés open op 8 juni, regering buigt zich over btw-verlaging voor 1 jaar

Of je aan de toog een pintje mag bestellen, daar wordt nog over gediscussieerd. Er blijven plakken is alvast uitgesloten.
BELGA Of je aan de toog een pintje mag bestellen, daar wordt nog over gediscussieerd. Er blijven plakken is alvast uitgesloten.
Als er de komende dagen geen plotse heropflakkering komt, zal de Veiligheidsraad volgende week beslissen dat niet alleen de restaurants, maar ook de cafés op 8 juni hun deuren mogen openen. De ministerraad buigt zich vandaag ook over een tijdelijke btw-verlaging voor beiden. In Le Soir pleit minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) daarnaast voor een verlenging van het overbruggingsrecht voor getroffen zelfstandigen naar juli en augustus.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

110 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sven Stolk

  Vandaag na 3 maand moet de regering nog steeds nadenken hoe en wat. Sorry machtsmensen. Onbekwaam spelen jullie met ons geld We MOETEN afgeven aan deze staat. Hoe het besteed wordt is na verkiezing. Dat mag enkel de machthebbende politiekers dan beslissen voor 4 jaar. Hoe moet je dit blijven aanvaarden?Niet.

 • LUC VAN DER VEKEN

  Btw verlaging op niet alcoholische dranken. In de horeca koopt men de helft van frisdranken, bakken bier, duivel, zwaardere bieren, chips en koekjes, ect. bij Okay, Colruyt en Makro. Wie een horeca openhoud zie je direct aan de karren aan de kassa. En daar wordt niets van aangegeven.

 • Maurice Dewitte

  Jaren heeft de horeca geld uit ons zakken geklopt als werkende mens. Om op restaurant te gaan als gewone werkende arbeider moet je de dag van vandaag geld opzij leggen, anders komt daar niks van in huis.Thuis een menuke in elkaar flansen kost een pak minder. Sommige restaurants werken aan woekerprijzen en dan ga je platzak naar huis met grote honger om te stoppen bij de eerste de beste frituur. Na de corona tijd zal er een groot gat moeten gevuld worden.Wie zal dat betalen ?

 • Jan Casier

  Ik kan sommige reacties begrijpen,maar velen reageren hier zonder enig besef te hebben over wat ze praten ! Het is poepsimpel van te zeggen dat de horeca en zelfstandigen het maar voor het grijpen hebben, hoe kleingeestig kun je zijn !

 • jef Joossens

  Koenraad, als de werknemer terug begint te werken zal hij 100% van zijn loon ontvangen. Als de horeca uitbater terug begint zal dat slechts ( in het beste geval ) 50 a 60% van zijn normale inkomsten zijn. De onkosten blijven even hoog dus vertel mij eens hoe die mensen gaan kunnen overleven zonder hulp? Als je de reacties hieronder goed leest vrees ik er zelfs voor dat de meeste die 50% nog niet gaan halen, veel mensen zijn nog te bang om naar de horeca te gaan.