Exclusief voor abonnees

Ook bioloog Midas Dekkers zet dolfijn als eerste op zwarte lijst: “Sluit dat circus liever vandaag dan morgen”

Benny Proot
Laten we dolfijnen vrij als andere beestjes achter slot en grendel moeten blijven? De diersoorten die zich thuis voelen in de zoo kan bioloog Midas Dekkers op één hand tellen. Dolfijnen wil hij als eerste op de zwarte lijst, maar minister Ben Weyts gaat het soort per soort bekijken.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ingrid Denissen

  Dolfijnen opsluiten in een betonnen bak en verplichte kunstjes laten doen om het volk te vermaken. En dan ook nog verkocht krijgen dat dit normaal is. Griezelig !!!

 • MYRTHE PASS

  Het is heel overdreven om een Dolfinarium of een Zoo aan te zetten tot sluiting. Hier zijn de dieren tenminste beschermd tegen stropers of trofeejagers. Men zou beter Japanners verbieden nog dolfijnen te doden. En (Amerikaanse) trofeejagers en hun gidsen zwaar straffen en belemmeren. Zij lokken zelfs dieren uit beschermde natuurparken in Afrika om te doden voor hun plezier.

 • Nicolas Van Hoecke

  Ze zullen toch altijd met excuus komen dat ze niet meer in het wild kunnen worden gezet.

 • Charity Swinnen

  Absoluut mee eens! Dieren moeten vrij zijn, ook dierentuinen zijn niet meer van deze tijd!

 • Gabriel Delrue

  Dan ook alle dierentuinen sluiten.