Exclusief voor abonnees

Ook Amber (19) werd aangevallen zonder reden: “Ik kan nog altijd geen groepje jongeren voorbij zonder te denken: gaan ze me slaan?”

Luca van Cruchten.
Je bent jong en je krijgt een pak rammel. Zomaar. Het is in het uitgaansleven van vandaag een frequente realiteit. Vorige zaterdag nog werd een Chiroleider in Roeselare een schedelbreuk geslagen op een terrasje. Hoe verwerk je zoiets, met een nog prille geest? Amber Terwingen, nu 19 jaar, kan erover vertellen: "Vroeger had ik vertrouwen in de wereld, maar sinds ik vorige zomer ben aangevallen, is dat verminderd. Ik vind mijn comfortzone niet meer tussen vreemde mensen."

1 september 2017. In Bocholt gaat de jaarlijkse 'Bal Tropical'-fuif door. Amber Terwingen, die in Maasmechelen woont en net haar diploma van de middelbare school op zak heeft, wil zich nog eens goed amuseren met haar beste vriend Mathijs, die homo is. Goede muziek, leuke sfeer, maar dan begint om 4 uur 's nachts een groepje ruzie te zoeken. De jongeren lijken zich te storen aan de geaardheid van Mathijs. "Zonder enige aanleiding begonnen ze verwijten naar ons te roepen", doet Amber het relaas van die ene nacht, tien maanden geleden. "'Vuile flikker. Homo, we willen jou hier niet', zulke dingen. Ik keerde me om en heb op een normale toon gezegd: 'Stop daarmee.' Het volgende moment werd ik op de grond geduwd."

De agressie was schrikwekkend: Amber werd een hersenschudding gestampt, haar kaak en oogkas werden gekneusd, een tand werd uitgeslagen en haar neus stond scheef. "Van de EHBO ging het meteen naar de spoed in Overpelt, waar ik geopereerd werd om mijn neusbeen weer recht te krijgen", aldus Amber. "Het gebeurde in een flits, maar ik moest zes weken thuisblijven. Op de eerste dag aan de universiteit, waar ik zo naar had uitgekeken, lag ik nog thuis met een hersenschudding."

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filip De Rijcke

  De politie doet meer dan hun job... maar... het gerechtelijk systeem wil niet altijd meewerken...

 • Gerard Braeckmans

  @ Media Volger, het is zoals Regis Desmet zegt: de politie doet haar werk. Maar het is justitie die met vierkante wielen draait, dank zijn Geens. Die wil met iedereen in dialoog gaan, wil de echte feiten niet onder ogen zien. Die man is niet waardig om minister van justitie te zijn, laat staan minister.

 • Abdul hamid Shah

  @regis wereld vreemd wa bedoel je daarmee? K ga elke wekend net vrienden uit nog nooit ruzie gehad gewoon amuseren!

 • CHRISTEL HAYEN

  Onbenullen die een jonge vrouw zo toetakelen zouden ze voor minstens 20 jaar moeten opsluiten om een voorbeeld te stellen.

 • Thomas Van den Bulck

  Schoon meisje! En ntrlk heel erg wat er gebeurd Is