Nadine Van Der Linden.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine Van Der Linden. © Photo News

Onze reporter op het euthanasieproces. “Dit proces gaat nazinderen, niet in het minst in de medische wereld”

“Tine zou dit nooit gewild hebben!” Het is een zin die op dit proces meermaals viel. Gedurende haar korte leven hebben veel mensen tevergeefs in het hoofd van deze jonge vrouw proberen te kijken. Met veel vragen, met grote twijfels. Na haar dood klonk men hier een stuk stelliger: “Tine zou nooit...”, “Tine was...”, “Tine kon...”

6 reacties

 • phil smedts

  1 jaar geleden
  Deze uitspraak is een opluchting. Als ik zelf zo zou moeten lijden, zou ik ook liefst het verlossende spuitje ontvangen in plaats van nog eindeloos verder te moeten. Helaas wil de kerk en de bijhorende religieuze Cd&V de mensen het recht op hun eigen wilsbeschikking blijven afnemen. Religie heeft in deze wereld al voor veel onheil discriminatie en oorlogen gezorgd, stop die waanzin en maak dat er een echte scheiding is tussen kerk en staat.
 • stefan crama

  1 jaar geleden
  Door dit proces zal sterven op een waardige en gewilde manier plots heel moeilijk worden. Met dank aan de katholieke kerk en de familie die allesbehalve vrijuit gaat.
 • Alfons Hendrickx

  1 jaar geleden
  Eindelijk ,een gerecht van deze tijd,hopelijk kunnen de artsen verder werken,en de uiteindelijke wil van de getroffen en in de geneeskunde geen terugweg kunnen vinden in deze vorm blijven geholpen worden
 • Kim De Zutter

  1 jaar geleden
  De man heeft die familie misbruikt om zijn overtuiging aan de maatschappij op te dringen en zou er beter het zwijgen toe doen.
 • Bob Fréson

  1 jaar geleden
  Heel België vroeg ze al maanden af, wat die dokters daar eigenlijk moesten komen doen op deze poppenkast van Justitie. Alle dokters deden hun werk zoals het moest en helpen iemand uit zijn onomkeerbaar lijden en afzien. En dan gaan ze daar bij justitie een ware poppenkast van maken. Ik zou in hun plaats beschaamd zijn om nog op straat te komen.
 1. PREMIUM

  Supercame­ra bewijst nut: politie haalt bootje met elf opvarenden uit zee

  In De Panne heeft de politie Westkust vrijdagavond rond 21 uur een zodiac met elf opvarenden onderschept, onder wie enkele jonge kinderen. Volgens hun verklaringen wilden ze gewoon van De Panne naar Oostende varen. "Levensgevaarlijk. Ongetwijfeld was deze tocht fataal afgelopen zonder ingrijpen", zegt het parket van Veurne. Volgens het parket werd het bootje opgemerkt dankzij het gloednieuwe camerasysteem van de politie Westkust, dat zicht biedt over de volledige kustlijn van De Panne. De politie vermoedde dat er mensensmokkelaars aan het werk waren en rukte meteen uit. Het bootje werd al onderschept nog voor het goed en wel op zee zat. De opvarenden bleken mensen met een migratieachtergrond die al tien jaar in Oostende staan ingeschreven. Een kind aan boord was amper anderhalf jaar oud. Allen mochten beschikken na verhoor. Toch zal er nog verder onderzoek gebeuren naar de redenen voor de late excursie. (BBO)
 1. PREMIUM

  Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

  Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen