Exclusief voor abonnees

Onze reporter op het euthanasieproces. “Dit proces gaat nazinderen, niet in het minst in de medische wereld”

Nadine Van Der Linden.
Photo News Nadine Van Der Linden.
“Tine zou dit nooit gewild hebben!” Het is een zin die op dit proces meermaals viel. Gedurende haar korte leven hebben veel mensen tevergeefs in het hoofd van deze jonge vrouw proberen te kijken. Met veel vragen, met grote twijfels. Na haar dood klonk men hier een stuk stelliger: “Tine zou nooit...”, “Tine was...”, “Tine kon...”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • phil smedts

  Deze uitspraak is een opluchting. Als ik zelf zo zou moeten lijden, zou ik ook liefst het verlossende spuitje ontvangen in plaats van nog eindeloos verder te moeten. Helaas wil de kerk en de bijhorende religieuze Cd&V de mensen het recht op hun eigen wilsbeschikking blijven afnemen. Religie heeft in deze wereld al voor veel onheil discriminatie en oorlogen gezorgd, stop die waanzin en maak dat er een echte scheiding is tussen kerk en staat.

 • stefan crama

  Door dit proces zal sterven op een waardige en gewilde manier plots heel moeilijk worden. Met dank aan de katholieke kerk en de familie die allesbehalve vrijuit gaat.

 • Alfons Hendrickx

  Eindelijk ,een gerecht van deze tijd,hopelijk kunnen de artsen verder werken,en de uiteindelijke wil van de getroffen en in de geneeskunde geen terugweg kunnen vinden in deze vorm blijven geholpen worden

 • Kim De Zutter

  De man heeft die familie misbruikt om zijn overtuiging aan de maatschappij op te dringen en zou er beter het zwijgen toe doen.

 • Bob Fréson

  Heel België vroeg ze al maanden af, wat die dokters daar eigenlijk moesten komen doen op deze poppenkast van Justitie. Alle dokters deden hun werk zoals het moest en helpen iemand uit zijn onomkeerbaar lijden en afzien. En dan gaan ze daar bij justitie een ware poppenkast van maken. Ik zou in hun plaats beschaamd zijn om nog op straat te komen.