Exclusief voor abonnees

Onze reporter op het euthanasieproces: “De taal of de schoenen van een euthanasie-arts: alleen assisenzaak legt zulke onnozele en tegelijk belangrijke details bloot”

DE BLIK VAN NADINE VAN DER LINDEN

Journaliste Nadine Van Der Linden.
Photo News Journaliste Nadine Van Der Linden.
De laatste getuigen zijn de deur uit. Even ademhalen is dat, want op een assisenproces wordt niet alleen verteld, maar ook geweend en geroepen. Afgaand op enkele reacties op Twitter, hebben die emoties sommige mensen geërgerd. Dit is een showproces, klonk het, dit had nooit voor een gerecht moeten komen! Al die details, bah!

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daniel Du Four

  Ik ben een wekelijkse grote fan van deze journaliste Nadine Van Der Linden. Elke zaterdag op pagina 2 van HLN licht mijn eigen literair leven op bij haar analyse van de dag. Ook vandaag slaat ze keurig en met véél begrip én burgerzin terug de spijkers op de koppen. Politici maken wetten (lees: over om het even wat) zonder of mét véél research ervoor. Meestal worden ze enkel aan de partijleden afgetoetst, niet aan gewone burgers. In dit geval is de euthanasiewet op diverse punten te herschrijven

 • Bert Van den bossche

  Het had nooit een politieke wending mogen nemen. Dit gaat over de wens van een privaat persoon en de manier waarop dit gebeurd is. Niet meer en niet minder. Ik denk dat beide kanten ergens gelijk hebben. De manier waarop de euthanasie gebeurde is absurd, de reden waarom terecht. De familie die nooit echt gevoeld heeft wat Tine heeft gevoeld kan zich natuurlijk onmogelijk tevreden stellen. Zij zijn hun dochter of zus verloren. Maar ze hadden haar beter laten rusten.

 • August Guffens

  Er spermadruppel zet je op de wereld en dan is het aan u.Is het dan niet schrijnend dat wanneer je het beu bent,je niet over dat leven,jouw leven mag beslissen?

 • DIRK RASSCHAERT

  Raar dat er nooit over de gevoelens van de aanvrager gedacht is. Uit al de artikels die ik gelezen heb ging het erover of alles wel "wettelijk" verlopen was. En over de houding van de artsen.Iemand rekening gehouden met de problemen en de wil van de overledene. Zij was er ok mee, wie zijn dan de anderen om haar beslissing te negeren ?

 • marc huyghebaert

  Dit had nooit mogen voorkomen, pure verspillen van kostbare tijd en geld Het is steeds wel één of ander familie lid die dwars gaat liggen. Tuurlijk de betrokken persoon kan zich niet meer verdedigen. Als ik uitdrukkelijk aan dokters vraag er een einde aan te maken, is dat mijn beslissing en moet familie of derden respecteren punt uit. Nee met dier ga je in één, twee drie naar de veearts maar een mens moet afzien, t’is dringend tijd dat “dood” bespreekbaar en open wordt getrokken