Journaliste Nadine Van Der Linden.
Volledig scherm
PREMIUM
Journaliste Nadine Van Der Linden. © Photo News

Onze reporter op het euthanasieproces: “De taal of de schoenen van een euthanasie-arts: alleen assisenzaak legt zulke onnozele en tegelijk belangrijke details bloot”

De laatste getuigen zijn de deur uit. Even ademhalen is dat, want op een assisenproces wordt niet alleen verteld, maar ook geweend en geroepen. Afgaand op enkele reacties op Twitter, hebben die emoties sommige mensen geërgerd. Dit is een showproces, klonk het, dit had nooit voor een gerecht moeten komen! Al die details, bah!

7 reacties

 • DANIEL DU FOUR

  1 jaar geleden
  Ik ben een wekelijkse grote fan van deze journaliste Nadine Van Der Linden. Elke zaterdag op pagina 2 van HLN licht mijn eigen literair leven op bij haar analyse van de dag. Ook vandaag slaat ze keurig en met véél begrip én burgerzin terug de spijkers op de koppen. Politici maken wetten (lees: over om het even wat) zonder of mét véél research ervoor. Meestal worden ze enkel aan de partijleden afgetoetst, niet aan gewone burgers. In dit geval is de euthanasiewet op diverse punten te herschrijven
 • Bert Van den bossche

  1 jaar geleden
  Het had nooit een politieke wending mogen nemen. Dit gaat over de wens van een privaat persoon en de manier waarop dit gebeurd is. Niet meer en niet minder. Ik denk dat beide kanten ergens gelijk hebben. De manier waarop de euthanasie gebeurde is absurd, de reden waarom terecht. De familie die nooit echt gevoeld heeft wat Tine heeft gevoeld kan zich natuurlijk onmogelijk tevreden stellen. Zij zijn hun dochter of zus verloren. Maar ze hadden haar beter laten rusten.
 • August Guffens

  1 jaar geleden
  Er spermadruppel zet je op de wereld en dan is het aan u.Is het dan niet schrijnend dat wanneer je het beu bent,je niet over dat leven,jouw leven mag beslissen?
 • DIRK RASSCHAERT

  1 jaar geleden
  Raar dat er nooit over de gevoelens van de aanvrager gedacht is. Uit al de artikels die ik gelezen heb ging het erover of alles wel "wettelijk" verlopen was. En over de houding van de artsen.Iemand rekening gehouden met de problemen en de wil van de overledene. Zij was er ok mee, wie zijn dan de anderen om haar beslissing te negeren ?
 • marc huyghebaert

  1 jaar geleden
  Dit had nooit mogen voorkomen, pure verspillen van kostbare tijd en geld Het is steeds wel één of ander familie lid die dwars gaat liggen. Tuurlijk de betrokken persoon kan zich niet meer verdedigen. Als ik uitdrukkelijk aan dokters vraag er een einde aan te maken, is dat mijn beslissing en moet familie of derden respecteren punt uit. Nee met dier ga je in één, twee drie naar de veearts maar een mens moet afzien, t’is dringend tijd dat “dood” bespreekbaar en open wordt getrokken
 1. Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker
  PREMIUM

  Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker

  Novak Djokovic (33) heeft zich voor het eerst weer laten zien sinds hij positief testte op het coronavirus. De Serviër is op vakantie in Bosnië, waar hij onder andere een bezoek bracht aan Visoko. Daar staat een heuvel waar in een ver verleden piramides zouden hebben gestaan. Hij kreeg er, in het bijzijn van zijn ouders en een bodyguard, een rondleiding door de Bosnische wetenschapper Semir Osmanagic. Opvallend: de Serviër droeg nu wél een mondmasker. Het nummer één van de wereld ligt al even onder vuur sinds hij een exhibitietoernooi organiseerde zonder respect voor de coronaregels. Zo geraakte hij net als enkele collega's en zijn vrouw besmet met het virus. (ODBS)
 2. Euthanasieproces: is ‘papiertje’ van huisarts Frank D.G. een medisch verslag of niet?
  PREMIUM

  Euthanasie­pro­ces: is ‘papiertje’ van huisarts Frank D.G. een medisch verslag of niet?

  Is het "papiertje" van huisarts Frank D.G. een medisch 'verslag'? Of niet? Zo niet, dan is er in de zaak-Nys niet voldaan aan de voorwaarden van de euthanasiewet. Daarover zal vanaf morgen gepleit worden tot onze oren tuiten. Gisteravond werden (stiekem) opgenomen gesprekken afgespeeld die de familie Nys kort na de euthanasie van Tine over deze kwestie voerde met de huisarts en de uitvoerende arts. Oordeel zelf.
 1. Huisarts Frank D.G. onder vuur op euthanasieproces: “Wist écht niet dat mijn briefje zou dienen voor euthanasie”
  PREMIUM

  Huisarts Frank D.G. onder vuur op euthanasie­pro­ces: “Wist écht niet dat mijn briefje zou dienen voor euthanasie”

  De drie gerechtelijke experts maakten gisterochtend opnieuw hun opwachting. Ze deelden aan iedereen goede punten uit. Behalve aan de arme huisarts. Niet onafhankelijk én slechts summier advies. Frank D.G., die tegen euthanasie is en wat 'stommelings' in de zaak betrokken raakte, stond recht en zei nog eens met de hand op het hart: "Het was geen advies. Ik wist écht niet dat mijn briefje zou dienen om de euthanasie uit te voeren."
 2. PREMIUM

  Argenta stelt 143 automaten buiten werking

  Criminelen hebben opnieuw een digitale plofkraak gepleegd op twee bankautomaten van spaarbank Argenta. Eind juni gebeurde dat ook al - voor de eerste keer in ons land - in de Antwerpse gemeenten Borsbeek en Ranst. Het voorbije weekend sloegen de daders toe in Roeselare en Ingelmunster. Bij een digitale plofkraak manipuleren hackers het computersysteem dat een geldautomaat aanstuurt, zodat die biljetten begint uit te spuwen. Argenta schakelt nu tijdelijk 143 geldautomaten van dit type uit. Het gaat om het oudste type, dus de toestellen zouden later dit jaar sowieso vervangen worden. "We bekijken of die operatie versneld kan gebeuren", klinkt het. Of er ook een buit is gemaakt, is onduidelijk. (LSI)