Onze reporter Sven Spoormakers moet twee weken in quarantaine blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze reporter Sven Spoormakers moet twee weken in quarantaine blijven. © RV

Onze reporter in quarantaine: "Corona zat in mijn auto, maar ik moet niet getest worden”

"Thuisblijven, nog zeker een week. En niemand binnenlaten." Ik heb geen corona, maar het zou goed kunnen: de twee vrienden die ik zondag heb opgepikt in Zaventem zijn sinds gisterochtend bevestigde zieken. Een test zou kunnen vaststellen of ik ook besmet ben, maar dat wil geen enkele instantie - niet de huisarts, niet het UZ Leuven, niet het Agentschap Zorg&Gezondheid. Dus zou ik gewoon kunnen rondlopen en mensen besmetten. "Dat gaat zo, met virussen."

50 reacties

 • Marc Pauwels

  2 jaar geleden
  Journalist is precies een klein kind. Een week thuisblijven is toch geen ramp. Integendeel. Een weekje kunnen ontstressen in deze gekke wereld is een zegen.
 • John Ulmer

  2 jaar geleden
  Het is makkelijk om nu op de overheid te schieten natuurlijk. Maar geen enkele egoistische Vlaming is vorige week thuisgebleven uit Noord Italie, terwijl al 2 weken duidelijk is dat het een risicoregio is…. Zelfs nu nog zijn er mensen die naar Noord Italie vertrekken. Niet om te werken of zo, nee, gewoon op verlof. Tja.
 • Hilde Eykens

  2 jaar geleden
  Gisteren in het vlaams parlement kwam het corona virus zelfs niet ter sprake.
 • Krista Thijs

  2 jaar geleden
  Als je een cordon sanitaire kunt oprichten tegen een andere partij in een democratie, waarom kan je dan geen cordon sanitaire opstellen tegen een gevaarlijk virus. Ofwel overdrijven ze in heel Azië ofwel zijn de Belgische regeringen en de EG regering totaal onbekwaam .Gelukkig hebben we de laatste 40 jaren geen nieuwe Spaanse griep,ebola , marburg uitbraak in België of EG voorgehad want met zo een beleid van blablablabla. Wat doen die mensen dan wel,want we weten al wat ze niet doen.
 • frans hertens

  2 jaar geleden
  typische Belgische schijn heiligheid doe maar noord italie is geen bedreigde regio en nu plots wel? toerisme en farmaceutische industrie doen als enige de economie nog draaien! dus wat? liegen en bedriegen en liefst van al veeeeel virussen !
 1. Iraanse doelman arriveert in Antwerpen
  PREMIUM

  Iraanse doelman arriveert in Antwerpen

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren zette Alireza Beiranvand, doelman van de Iraanse nationale ploeg, dan toch eindelijk voet op Belgische grond. De 27-jarige Iraniër is al even in beeld bij Antwerp, maar mede door de coronacrisis zat de keeper vast in z'n thuisland. Gisterochtend is hij alsnog kunnen vertrekken richting ons land. Wanneer hij z'n fysieke en medische testen kan afleggen, is voorlopig onduidelijk. Het zou kunnen dat hij om gezondheidsredenen een aantal dagen in quarantaine wordt gehouden. Als alles vlot verloopt moet Beiranvand dit seizoen de strijd aangaan met Jean Butez om een plaats tussen de Antwerpse palen. (MVS)