Exclusief voor abonnees

Onze reporter dronken achter het stuur: “Jezus, was het zo erg? Heb ik echt al die kegels mee?”

Na 3 pintjes blijft maar 1 van de 5 kegels staan.
Jan De Meuleneir/Photo News Na 3 pintjes blijft maar 1 van de 5 kegels staan.
Moet dat nu echt, als BOB altijd nul op? Rij je niet even goed met eentje, twee of drie op? Wij deden de test, kropen onder invloed achter het stuur en probeerden zo min mogelijk hindernissen te raken. Zonder succes.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Degroote

  Dat is het hem nu juist, 0,73 promille is te hoog. Doe daar meer controles op en laat de gewone mens die graag eens 1 pintje drinkt met rust. Of wil men nu echt dat Uber al het verkeer in Belgiē op zich neemt. Het echte gevaar zijn de doordrinkers en die moeten van de baan. Wees daar strenger voor.

 • Agnes Desmet

  Na maar drie pinten? De eerste drie pinten in zijn leven zeker? Goed, alcohol hoort inderdaad niet in het verkeer (net zomin als die smartphones).

 • Anna Pauels

  Maar ook na een nachtshift ben ik niet helder, dat is de reden dat ik met de fiets ga werken s'nachts. Ik wil wel eens zo een test doen na een nacht werken. Dat effect wordt wel degelijk onderschat en is ook een onderzoek waard

 • René Verhoeven

  Wat een overdreven zever zeg, stop ermee, het loopt de spuigaten uit! Ik wil die proef doen na drinken van 3 pinten, zal geen enkele kegel meehebben! Zoals hieronder gezegd, op die smartphone bezig zijn zodat aandacht weg is, dat is pas gevaarlijk, maar geen kat hoor je daarover, kunnen ze ook niet uitmelken want bijna niet te controleren!

 • Luc Brouckaert

  Hier gaan we dan weer in overdrive.