Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert,CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
PREMIUM
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert,CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © Photo News

Onze opinie. Zo groot is de wanhoop bij velen dat ze élke regering beter vinden dan géén regering

Koning Filip kan met het hele gezin nog tweemaal elke Belgische provincie bezoeken voor hij op de Nationale Feestdag hoogstwaarschijnlijk zal moeten vaststellen dat zijn prachtige koninkrijk onbestuurbaar is geworden. Dat vermoedde hij op de vorige Nationale Feestdag wellicht ook al. 

20 reacties

 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  Periodes zonder regering zorgen toch voor een zekere stabiliteit. Geen nieuwe belastingen, taksen en pestregels. Geen rechtsonzekerheid door maatregelen met terug werkende kracht. Maar dan wel zonder een minderheidsregime dat met volmachten met gulle hand miljarden die ze niet heeft gaat uitdelen.
 • Ludo Wouters

  12 maanden geleden
  Bijna alle politici zijn bang van de verkiezingen, zeker de kleintjes. VLD zakt verder, Groen hoopt te stijgen maar de Greta en Anuna daar hoor je niets meer van, SPA denkt van te stijgen maar zal waarschijnlijk bedrogen uit komen. NVA zal amper stijgen, VB zal sterk stijgen. PVDA ook een kleine stijging verwacht. PS denkt ook te stijgen maar de PTB hijgt in haar nek, dus de PS zit ook met een ei. Resultaat: geen verkiezingen op korte termijn.
 • Werner Cerisier

  12 maanden geleden
  Zolang de Vlaamse socialisten een aanhangsel blijven van de PS, zullen vele Vlamingen niet op de Vlaamse socialisten stemmen.
 • Georges Vande Velde

  12 maanden geleden
  Waar en wanneer worden die peilingen gehouden ? Mij is nog nooit iets gevraagd , misschien aan de poorten van kerken en rusthuizen ?
 • Marleen De Laender

  12 maanden geleden
  Scheiden in vriendschap is de enige oplossing. We zijn met rasse schreden de afgrond aan 't inrijden.
 1. PREMIUM

  Stemming abortuswet kan over de zomer getild

  Als er donderdag gestemd wordt over de versoepelde abortuswet, zullen zeker niet alle parlementsleden van 'pro-partijen' Groen, Open Vld en MR het groene knopje induwen. Het inhoudelijke debat draait nu op volle toeren en vooral de depenalisering van abortus - waardoor de arts bijna volledig buiten vervolging wordt gesteld - kan voor een aantal parlementairen niet door de beugel. Met een amendement kan daar mogelijk een mouw aan gepast worden, wat het abortusdossier kan evacueren tot na de zomer.