Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert,CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
PREMIUM
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert,CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © Photo News

Onze opinie. Zo groot is de wanhoop bij velen dat ze élke regering beter vinden dan géén regering

Koning Filip kan met het hele gezin nog tweemaal elke Belgische provincie bezoeken voor hij op de Nationale Feestdag hoogstwaarschijnlijk zal moeten vaststellen dat zijn prachtige koninkrijk onbestuurbaar is geworden. Dat vermoedde hij op de vorige Nationale Feestdag wellicht ook al. 

20 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Periodes zonder regering zorgen toch voor een zekere stabiliteit. Geen nieuwe belastingen, taksen en pestregels. Geen rechtsonzekerheid door maatregelen met terug werkende kracht. Maar dan wel zonder een minderheidsregime dat met volmachten met gulle hand miljarden die ze niet heeft gaat uitdelen.
 • Ludo Wouters

  2 jaar geleden
  Bijna alle politici zijn bang van de verkiezingen, zeker de kleintjes. VLD zakt verder, Groen hoopt te stijgen maar de Greta en Anuna daar hoor je niets meer van, SPA denkt van te stijgen maar zal waarschijnlijk bedrogen uit komen. NVA zal amper stijgen, VB zal sterk stijgen. PVDA ook een kleine stijging verwacht. PS denkt ook te stijgen maar de PTB hijgt in haar nek, dus de PS zit ook met een ei. Resultaat: geen verkiezingen op korte termijn.
 • Werner Cerisier

  2 jaar geleden
  Zolang de Vlaamse socialisten een aanhangsel blijven van de PS, zullen vele Vlamingen niet op de Vlaamse socialisten stemmen.
 • Georges Vande Velde

  2 jaar geleden
  Waar en wanneer worden die peilingen gehouden ? Mij is nog nooit iets gevraagd , misschien aan de poorten van kerken en rusthuizen ?
 • Marleen De Laender

  2 jaar geleden
  Scheiden in vriendschap is de enige oplossing. We zijn met rasse schreden de afgrond aan 't inrijden.
 1. Vaak zo wijs, soms zo onverstandig
  PREMIUM

  Vaak zo wijs, soms zo onverstan­dig

  Zonder morren hebben de Belgen dit weekend de mondmaskerplicht in winkels gerespecteerd. Sommigen vergaten een mondkapje op te zetten, maar dan haalden ze het snel in de auto of kochten er eentje ter plaatse. Handelsfederatie Comeos kreeg geen meldingen van incidenten. Maar hoe verstandig de meesten zich ook gedragen, er blijven ook beelden opduiken van Belgen die het mínder verstandig aanpakken. Zo werd een optreden van Gene Thomas in het Oost-Vlaamse Laarne (foto onder) stilgelegd omdat bezoekers zich allesbehalve aan de coronamaatregelen hielden. Ze zongen luidkeels mee, dansten uitbundig en hingen over elkaars schouders - en dat zonder mondmaskers.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. PREMIUM

  Lawrence eerstdaags op training?

  Back in town. In principe eerstdaags sluit Kemar Lawrence (27) aan bij Anderlecht. De Jamaicaanse linksachter ontbrak sinds het begin van de voorbereiding door familiale problemen en vertoefde in zijn thuisland. RSCA stond weliswaar voortdurend in contact met Lawrence, maar de coaches vonden zijn afwezigheid wel hinderlijk, aangezien ze zo niet met de hele groep konden toewerken naar de competitiestart. Het hoeft dus niet te verwonderen dat paars-wit ook naar alternatieven speurt/speurde: Bogdan Mykhaylichenko (23) van het Oekraïense Zorya Lugansk is in beeld. (PJC)