Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Zo groot is de wanhoop bij velen dat ze élke regering beter vinden dan géén regering

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert,CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Photo News Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert,CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Koning Filip kan met het hele gezin nog tweemaal elke Belgische provincie bezoeken voor hij op de Nationale Feestdag hoogstwaarschijnlijk zal moeten vaststellen dat zijn prachtige koninkrijk onbestuurbaar is geworden. Dat vermoedde hij op de vorige Nationale Feestdag wellicht ook al. 

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Periodes zonder regering zorgen toch voor een zekere stabiliteit. Geen nieuwe belastingen, taksen en pestregels. Geen rechtsonzekerheid door maatregelen met terug werkende kracht. Maar dan wel zonder een minderheidsregime dat met volmachten met gulle hand miljarden die ze niet heeft gaat uitdelen.

 • Ludo Wouters

  Bijna alle politici zijn bang van de verkiezingen, zeker de kleintjes. VLD zakt verder, Groen hoopt te stijgen maar de Greta en Anuna daar hoor je niets meer van, SPA denkt van te stijgen maar zal waarschijnlijk bedrogen uit komen. NVA zal amper stijgen, VB zal sterk stijgen. PVDA ook een kleine stijging verwacht. PS denkt ook te stijgen maar de PTB hijgt in haar nek, dus de PS zit ook met een ei. Resultaat: geen verkiezingen op korte termijn.

 • Werner Cerisier

  Zolang de Vlaamse socialisten een aanhangsel blijven van de PS, zullen vele Vlamingen niet op de Vlaamse socialisten stemmen.

 • Georges Vande Velde

  Waar en wanneer worden die peilingen gehouden ? Mij is nog nooit iets gevraagd , misschien aan de poorten van kerken en rusthuizen ?

 • Marleen De Laender

  Scheiden in vriendschap is de enige oplossing. We zijn met rasse schreden de afgrond aan 't inrijden.