Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert,CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
PREMIUM
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert,CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © Photo News

Onze opinie. Zo groot is de wanhoop bij velen dat ze élke regering beter vinden dan géén regering

Koning Filip kan met het hele gezin nog tweemaal elke Belgische provincie bezoeken voor hij op de Nationale Feestdag hoogstwaarschijnlijk zal moeten vaststellen dat zijn prachtige koninkrijk onbestuurbaar is geworden. Dat vermoedde hij op de vorige Nationale Feestdag wellicht ook al. 

20 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Periodes zonder regering zorgen toch voor een zekere stabiliteit. Geen nieuwe belastingen, taksen en pestregels. Geen rechtsonzekerheid door maatregelen met terug werkende kracht. Maar dan wel zonder een minderheidsregime dat met volmachten met gulle hand miljarden die ze niet heeft gaat uitdelen.
 • Ludo Wouters

  1 jaar geleden
  Bijna alle politici zijn bang van de verkiezingen, zeker de kleintjes. VLD zakt verder, Groen hoopt te stijgen maar de Greta en Anuna daar hoor je niets meer van, SPA denkt van te stijgen maar zal waarschijnlijk bedrogen uit komen. NVA zal amper stijgen, VB zal sterk stijgen. PVDA ook een kleine stijging verwacht. PS denkt ook te stijgen maar de PTB hijgt in haar nek, dus de PS zit ook met een ei. Resultaat: geen verkiezingen op korte termijn.
 • Werner Cerisier

  1 jaar geleden
  Zolang de Vlaamse socialisten een aanhangsel blijven van de PS, zullen vele Vlamingen niet op de Vlaamse socialisten stemmen.
 • Georges Vande Velde

  1 jaar geleden
  Waar en wanneer worden die peilingen gehouden ? Mij is nog nooit iets gevraagd , misschien aan de poorten van kerken en rusthuizen ?
 • Marleen De Laender

  1 jaar geleden
  Scheiden in vriendschap is de enige oplossing. We zijn met rasse schreden de afgrond aan 't inrijden.
 1. PREMIUM

  "Kust heeft nu oplossing nodig voor klimaatver­an­de­ring"

  De kust is, als laagst gelegen gebied van Vlaanderen, erg kwetsbaar door de klimaatverandering. "We moeten nu oplossingen zoeken of het is te laat", zeggen experts in een nieuw boekje, 'Kust en klimaat'. "Ingrepen om pakweg dijken te bouwen, hebben hun tijd nodig. Dat moet je niet doen als je nog 3 cm verwijderd bent van een potentiële overstroming", aldus verantwoordelijke van 'T.OP Kustzone' Stijn Vanderheiden. Hij wil onder meer inzetten op samenwerken met de natuur: ruimte om duinen te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld. "Het gaat om evenwicht, dat is een moeilijke denkoefening. Iedereen wil zijn stukje ruimte vrijwaren. Met deze gids pleiten we ervoor met alle actoren samen oplossingen te vinden die voor iedereen goed zijn." (MM)
 2. PREMIUM

  Argenta stelt 143 automaten buiten werking

  Criminelen hebben opnieuw een digitale plofkraak gepleegd op twee bankautomaten van spaarbank Argenta. Eind juni gebeurde dat ook al - voor de eerste keer in ons land - in de Antwerpse gemeenten Borsbeek en Ranst. Het voorbije weekend sloegen de daders toe in Roeselare en Ingelmunster. Bij een digitale plofkraak manipuleren hackers het computersysteem dat een geldautomaat aanstuurt, zodat die biljetten begint uit te spuwen. Argenta schakelt nu tijdelijk 143 geldautomaten van dit type uit. Het gaat om het oudste type, dus de toestellen zouden later dit jaar sowieso vervangen worden. "We bekijken of die operatie versneld kan gebeuren", klinkt het. Of er ook een buit is gemaakt, is onduidelijk. (LSI)
 1. PREMIUM

  Camps

  Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.