Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Zelfs vandaag doet brexit nog denken aan 'Hotel California' van The Eagles: je kunt uitchecken wanneer je maar wilt, maar weg geraak je nooit”

De Houses of Parliament in Londen, gisterenavond.
EPA De Houses of Parliament in Londen, gisterenavond.
Vandaag, 29 maart, is de dag waarop de Europese Unie het Verenigd Koninkrijk had moeten uitwuiven met een lach en een traan. Een minnelijke scheiding had het moeten zijn, netjes geregeld, met beperkte schade voor alle betrokkenen. Het is helaas anders gelopen. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Verstappen Martine

  Zo erg dat een regering van een zogezegd democratisch land de mensen zo koeieneert. Intriest eigenlijk het is echt niet om te lachen. Engeland vergeet steeds weer dat ze niet meer die wereldmacht zijn die andere landen onder collonisatie had. Die tijd is voorbij. Vrienden van ons in Wales zeggen dat de armoede nog nooit zo groot is geweest het aantal daklozen is zo groot dat daar ook geen oplossing voor kan gevonden worden. Ik vrees voor het lot van de gewone Britten.

 • Steven Parmen

  Nogal een naïve kijk op het verhaal. De EU zou het nooit makkelijk gemaakt hebben voor de Britten anders zouden andere landen mogelijks volgen. Daarbij komt nog eens de interne discussies over Schotland die niet weg wil, de grens tussen Noord en Zuid Ierland waar de Ieren niet over te spreken zijn, de politiekers die zich maar al te graag als anti-EU afschilderen en zich vooral willen profileren naar de volgende verkiezingen toe.

 • Michel Jacobs

  De vergelijking klopt niet helemaal, het is vooral hun eigen onderlinge verdeeldheid die er voor zorgt dat ze er niet uitraken.

 • Steven Van Westerloo

  Ik had het niet mooier kunnen verwoorden. Al vergelijk ik het ook met een film van Louis de Funes, een komedie met veel geroep en getier waarin alles fout loopt.