Kinderen spelen in een modderpoel in het Al-Holkamp in Syrië.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen spelen in een modderpoel in het Al-Holkamp in Syrië. © AP

Onze opinie. Welke samenleving zijn we als we het die kinderen niet gunnen om met hun familie in België herenigd te worden?

Nee, veel stof om vrolijk van te worden biedt de repatriëring van zes kinderen van Belgische IS-strijders niet. Vrolijk word je niet van de beelden die Rudi Vranckx draaide in het Koerdische gevangeniskamp al-Hol. Van de horror waarin jongens en meisjes opgroeien. Van vrouwen die geterroriseerd worden door andere vrouwen omdat ze weg willen uit de religieuze waanzin. 

48 reacties

 • heiko werner

  2 jaar geleden
  Andere meer korrekte niet insuneerende vraag, welk ouders zijn het de de kinderen vrijwillig en bewust een oorlog uitzetten, deze dan aan anderen overlaten om een ticket in het westen te bemachtigen? Het zijn geen familie van de kinderen maar misbruikers en dienen zonder onderscheid uit de buurt van de kinderen gehouden te worden! Wie it's anders beweert of doet is in mijn oogen een misbruker van het kind!
 • Marc Van Den Berghe

  2 jaar geleden
  ...dan zijn we een domme, achterlijke, blinde samenleving.
 • Eva Munet

  2 jaar geleden
  Een veiligere samenleving.
 • HUGO VERLOT

  2 jaar geleden
  Deze families hebben wel gefaald in de opvoeding van hun kinderen.
 • Miranda Ballet

  2 jaar geleden
  Welke samenleving?? Een samenleving die hun eigen kinderen en kleinkinderen beschermd .
 1. Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: Koning Felipe wil sjoemelende vader Juan Carlos naar Dominicaanse Republiek verbannen
  PREMIUM
  Royalty

  Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: koning Felipe wil sjoemelen­de vader Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Het rijk van de Spaanse koning Juan Carlos (82) is bijna uit. De bon vivant die meer dan duizend minnaressen had, een buitenechtelijk kind verwekte en op olifanten ging jagen, dreigt uit het koninklijk paleis verbannen te worden. Hij kreeg 88 miljoen euro smeergeld op een Zwitserse rekening en liet grote sommen cash geld naar Spanje komen. Hoe kwam Juan Carlos aan al dat geld, wat heeft hij ermee gedaan en hoe reageren de Spanjaarden op dit nieuwe schandaal?
 2. PREMIUM

  Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

  Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel