Exclusief voor abonnees

Onze opinie. "We zijn 26 juli, twee maanden na de verkiezingen. De weigering om elkaar zelfs maar in de ogen te kijken valt echt niet meer uit te leggen”

Archiefbeeld. De Wever (links) en Di Rupo
belga Archiefbeeld. De Wever (links) en Di Rupo
Bijna was het gelukt. Bijna hadden Elio Di Rupo en Bart De Wever elkaar discreet ontmoet op de warmste dag ooit. Helaas, zelfs bij 40°C bleek de koudwatervrees van de Franstalige socialisten nog te groot. Een mens zou erom lachen, als het niet was om bij te huilen. We zijn vandaag 26 juli, volle twee maanden na de verkiezingen van 26 mei. Je zou denken dat twee maanden volstaan om de wonden te likken. Dat ze volstaan om aan de eigen achterban duidelijk te maken dat er hoe dan ook gepraat moet worden met de overkant, met de vijand zeg maar. Je zou denken dat in die twee maanden het besef van budgettaire, maatschappelijke en economische hoogdringendheid tot iedereen is doorgedrongen. Niet dus. Nog altijd niet. Een mens zou erom huilen, als het niet was om bij te vloeken.

Je hebt 26% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

78 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leonard Tonnelier

  Zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen en opnieuw en opnieuw tot er een meerderheid is van 2 partijen. En vóór elke verkiezing het aantal parlementairen halveren. En ook hun wedde

 • Geert Landsman

  Niet werken is geen loon!

 • Ronny Ooijen

  camiel huughe, dan zullen we maar zwijgen over het gratis loon van De Wever dat hij al vele jaren graag ontvangt als spookparlementariër. Over de 18 bezoldigde mandaten van Kennis. Of de 1 miljard euro die BDW steelt van de belastingbetalers die "op de parking" wonen om zijn vele prestige projecten te bekostigen. Of de meerdere topfuncties die ze bij de intercommunales innemen. Sssst.

 • camiel huughe

  Om de poen is het te doen. Denk maar aan Crombez, voorzitter van de SPa die te Oostende samen stemmen ging bédelen en zijn beste Waalse vriend Magnette in zijn stad uitnodigde....om zich als geografische Vlaming te laten belazeren. Proletariërs aller landen, verenig U ! . Wallonië is zonder twijfel het enige land ter wereld dat verzaakt aan het aanbod om meer zelfbeschikking te krijgen. 't Kan/moet verkeren ! Time is up !

 • steven de vos

  er is maar EEN oplossing : de onafhankelijke republiek Vlaanderen, alla andere akkoorden zijn valse oplossingen.