Exclusief voor abonnees

Onze opinie. We staan dichter bij verkiezingen dan iedereen denkt

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.
Wat was het weer gezellig druk en lekker warm op de nieuwjaarsrecepties van de partijen. Voorzitters vuurden er hun slogans de zaal in, beloond met applaus. Kopstukken namen er honderd selfies en schudden er duizend slappe handjes. Allemaal hielden ze daar het troostrijke gevoel aan over dat de partij niet dood is, in tegenstelling tot wat boosaardige media sinds 26 mei beweren.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jacky Coolman

  Mijn gevoel is dat men bij de Walen als volgt redeneert: “Laat de Vlamingen maar VB stemmen, die halen nooit 50% van de stemmen en niemand wil met hen regeren, hetgeen het ons in de onderhandelingen voor een regering makkelijk maakt, graag nieuwe verkiezingen svp”.

 • Diane Bernaerts

  Waarom al dat gezeur over "Vlaams"? Als "Vlaams" betekent: afbraak van de sociale verworvenheden, hoéft het voor mij echt niet zo "Vlaams". Een sociale regering met een minderheid aan Vlaamse kant is minder "onrechtvaardig" dan een regering met een Vlaamse meerderheid die de "gewone" Vlaming (en Waal) doet bloeden!

 • Leopold Vanhoof

  België is onbestuurbaar geworden door de politiekers en hun partijen.

 • Eric Danzig

  Nva stemmen is sociale afbraak tot het bod denk ook eens aan u kinderen en kleinkinderen ocharme wat ze nog moeten meemaken

 • Guido Blok

  Als men de structuur van dit land niet wijzigt, mogen we nog 100 keer gaan stemmen