Isolde Van Den Eynde.
Volledig scherm
PREMIUM
Isolde Van Den Eynde. © © Bart Leye

Onze opinie. “Wat er ook uit de bus komt over de Belgische Syriëstrijders: het is too little, too late”

Een Turkse bom op een kamp vol gevangen Syriëstrijders. Je zou bijna denken dat de Europese regeringsleiders daar stilletjes op hopen. Opgeruimd staat netjes. Want wat doen we met de Europese Syriëstrijders in Koerdische kampen? 

5 reacties

 • dominique van damme

  2 jaar geleden
  Ze wouden naar ginder nu moeten ze daar maar blijven gek België dat ze er nu weer geld gaan aangeven
 • Krikke Feyaerts

  2 jaar geleden
  Niet binnenlaten , en ja zo simpel kan het wel zijn
 • Mario Tersago

  2 jaar geleden
  Het probleem is tweeledig. In eerste instantie, zijn zij zelf vertrokken naar ginds in naam van het kalifaat.. Ten tweede kan men hier in België, deze terroristen niet berechten ahv van concrete bewijzen van de daden en gruwelijkheden, waar ze medeplichtig aan zijn. Met andere woorden kan men enkel strafrecht bepalen aan het gegeven dat ze hebben deelgenomen aan terroristische activiteiten, punt. Na paar jaar, lopen deze geradicaliseerde 'tijdbommen' vrij op het straat.
 • vandekempen bart

  2 jaar geleden
  sluit en bewaak de grenzen van de e.u. dan zijn we niet chanteerbaar door de fascist erdogan. maar zelfs daarvoor zijn we te laf.
 • jan janssens

  2 jaar geleden
  niet alleen de regeringsleiders hopen daar op, wij allemaal hopen dit zodat dit uitschot niet terug naar hier komt
 1. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
  PREMIUM

  "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

  Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)
 2. PREMIUM

  "Op het matje na kritiek op het konings­huis"

  In de vijfentwintig jaar die ze samen omriepen, maakten Saartje Vandendriessche en Geena Lisa Peeters veel mee. "Toen ik begon, waren de presentaties nog live. Ik herinner me hoe ik in slaap was gevallen in een zetel op de VRT, terwijl ik nog de afkondiging van de zaterdagavondfilm moest doen", vertelt Geena Lisa. "Ik was net op tijd terug, maar de slaapstriemen stonden nog op mijn gezicht." Saartje werd dan weer bij de bazen geroepen omdat ze iets kritisch had gezegd over het koningshuis. "Ik zei dat ze niet moesten werken ofzo. Dat mocht blijkbaar niet", lacht ze. Ook liep er een opvallende klachtenbrief voor haar binnen. "Daarin stond dat het niet hoorde dat de VRT anorexiapatiënten toeliet op het scherm. Man, toen was ik kwaad! Maar nu kan ik er wel om lachen."