Exclusief voor abonnees

Onze opinie. "Wat De Wever zegt over pensioenleeftijd noemde Herman Van Rompuy in 2012 al het gezond verstand zelf"

De Wever reageert op pensioenuitspraak: "Wij zijn eerlijk, de rest keert hun kar"
RV De Wever reageert op pensioenuitspraak: "Wij zijn eerlijk, de rest keert hun kar"
Gouverner, c'est prévoir. Ons land blinkt zelden uit in vooruitziend bestuur, maar Bart De Wever keek plots wel heel erg ver vooruit toen hij stelde dat zo ergens tegen 2070 onze pensioenleeftijd verder omhoog moet als we met zijn allen ouder blijven worden. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

92 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos de klinker

  De flaters houden maar niet op bij de nva , geopolitiek . Een verloren stem als je mij vraagt . De debatten verplaatsen naar de komende decennia , om het wanbeleid van de afgelopen vijf jaar weg te moffelen . De komende 5 jaar is het enige wat mijn interesse wekt . Want dat is het gene wat telt!!! Dat ieder voor zichzelf de rekening maakt van de afgelopen 5 jaar , willen we ?

 • frank versammen

  Kijk over de staatsgrens heen en besef dat meerdere landen dit al toepassen of er ook met worstelen. Steek de schuld van deze gedachte niet op de pianist en besef dat dit niet verder kan zoals onze pensiienkas draait zonder backup van een veiligheidsnet . Of is het de bedoeling enkel maar de kiezer te paaien. En na een jaar of 10 zeggen dat zelfs er onvoldoende geld is voor de huidige pensioenen uitkeringen. En stop met nog steeds riante pensioenen uit te keren aan een selecte deel bevolking.

 • anna vandenberg

  Gino Denil, dan kun je vlugger op pensioen gaan als lang gestudeerd hebt, meestal nog een sabbatjaar na hun studies, een comfortabele job, flexibele uren, niet kapot gewerkt en nog gezond om te genieten. En mensen kapot laten werken aan een min loon om het riante huis en tuin te onderhouden. Ik ken toevallig twee ingenieurs die amper 35 jaar gewerkt hebben, allerlei voordelen genoten, salaris wagen, riante vergoeding en zich nooit moe gemaakt. Nu de grootste klagers, ze kunnen niet meer sparen.

 • guido Bervoets

  De standpunten die men voor de verkiezingen in de verkiezingsprogramma's stopt zijn de standpunten die men moet gaan verdedigen na de verkiezingen als de regering moet worden gevormd. Dan is het natuurlijk ook de bedoeling dat je die standpunten ook daadwerkelijk wil laten uitvoeren. De pensioenleeftijd koppelen aan de levensduur is zo een maatregel die gepland staat voor de volgende legislatuur.

 • guido Bervoets

  De enige reden waarom de N-VA dit in het verkiezingsprogramma heeft geplaatst is dat ze dat ook daadwerkelijk mee zouden nemen naar de volgende legislatuur om dan zo snel mogelijk in te kunnen voeren. Ik denk niet dat ze die maatregel pas zouden laten in werking treden over 40, 50 jaar en andere onzin. Nee hoor, zo snel mogelijk.