Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Wachten, zoals duivenmelkers, tot Elio Di Rupo klaar is om te landen”

Elio Di Rupo.
Photo News Elio Di Rupo.
'Je kunt een paard naar het water leiden, maar je kunt het niet verplichten om te drinken.' Met dat spreekwoord stelde Johan Vande Lanotte in 2011 de mislukking vast van zijn opdracht als koninklijk bemiddelaar. We zaten toen midden in een crisis die uiteindelijk 541 dagen zou aanslepen. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  En iedereen die zegt: "Vlaanderen heeft voor confederalisme gekozen": nee, dat hebben we niét. VB en N-VA hebben samen 43 % van de Vlaamse stemmen gehaald, en zelfs dààrvan zijn er veel niet voor confederalisme: veel NVA-kiezers niet, en de VB-kiezers al helemaal niet, want die willen enkel de onafhankelijkheid van Vlaanderen.

 • pierre Van den Wijngaert

  Zou Dit Rupo beseffen dat meer Belgen voor het Belang gestemd hebben dan voor zijn PS,maar doordat een Vlaamse stem minder waard is dan een Waalse heeft hij meer zetels in het parlement, democratie op zijn Belgisch

 • Christian Demeester

  Iedereen maar nooit meer Di Rupo.

 • maithe marivoet

  En toch was di Rupo een goede prermier, laat hem maar terugkomen, zo vlug mogelijk. En al die bezeten mensen met hun splitsing van ons land, wij zijn allen Belgen , en zouden hierover fier moeten zijn .

 • Raymond DEDEREN

  Voor degenen die het nog niet begrepen hebben,met confédéralisme gaan de vlamingen eindelijk hun eigen boontjes kunnen doppen zonder de enorme geldtransfers naar wallonie maar belgie en zijn koningshuis blijft bestaan.