Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Voor eens en voor altijd, CD&V: willen jullie onderhandelen over Vivaldi?

Isolde Van Den Eynde
Gregory Van Gansen/ Photo News Isolde Van Den Eynde

Was het valentijn, waardoor sommigen een paadje met rozenblaadjes tussen Bart De Wever en Paul Magnette waarnamen? Of waren het de inspirerende songs voor de onderhandelingen die Koen Geens deelde op ­Twitter? Op Valentijnsdag hoopte de titelloze opdracht­houder alsnog op wat liefde, met 'La chanson des vieux amants' van Jacques Brel. Wijs zoals Geens is, kan hij niet N-VA en PS hebben bedoeld. Vieux ennemis zijn ze. Onderhandelen met N-VA? Een martelgang, zegt ­Magnette. Een kruisweg. Wie verrast is door zijn nieuwe njet, leeft op ijdele hoop. Paul Magnette zegt voor de elfendertigste keer neen. Hoeveel keer moet de 

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Werner Moens

  Het misprijzen en de minachting voor de Vlaming staat op Magnette zijn tronie af te lezen.

 • Filip Vanlaeken

  Wat gaan ze nog uitvinden ? Splitsen die boel, want een beleid is dringend aan de orde.

 • wim CLAES

  de PS heeft 5% van de stemgerechtigde Belgen achter zich, de cdv heeft geen verantwoording af te leggen aan geen enkele stemmer van de ps. Integendeel , ze zullen aan hun achterban moeten uitleggen waarom ze 3 jaar een programma door de strot krijgen, waar ze niet voor gestemd hebben.

 • Theo Van Hoof

  Heeft CD&V evenveel recht te zeggen niet zonder NVa dan PS het recht heeft te zeggen niet met NVa? Magnette waant zich god de vader die vandaag gaat bepalen welke partij wat moet zeggen. Alleen zijn evangelie is blijkbaar heilig. Al iemand van Magnette gehoord welke toegevingen hij wilde doen? @Chris Peetermans: de enige partij die een verrottingsstrategie toepast is PS. Slechts de 3de partij in België. In welk normaal land gebeurd dit?

 • willy vangeel

  De cdnv kiezers hadden waarschijnlijk we iets anders verwacht dan met de nva schreeuwers te moeten meeheulen. Anders zouden ze wel voor nva gestemd hebben niet?