Staatsman Jan Jambon.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatsman Jan Jambon. © HLN

Onze opinie. Vlaanderen toont te weinig initiatief om de bureaucratie en regelneverij aan te pakken. Tot dan zal de leeuw niet klauwen, alleen een beetje krabben

Deze week werd duidelijk dat wat we zelf doen, we niet per se beter doen. Zo voorziet een kreupele federale regering haar zorgpersoneel van een loonsverhoging voor Vlaanderen er de kans toe kreeg. Het is 11 juli vandaag, feestdag voor de Vlamingen, maar valt er iets te vieren? De Vlaamse regering miste de voorbije maanden veel kansen om in het federale gat te springen en als volwaardige regering krachtdadig te besturen. Alle filmpjes van staatsman Jan Jambon ten spijt.

45 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  10 maanden geleden
  Ze zullen hem niet temmen ? Die leeuw word al meer dan 100 jaar getemd door de Walen. De Vlaming moet zwijgen en betalen . De Waal mag spreken en ontvangt . Zo is het meneer Jambon, en niet anders. Dus hou op met je gezever .
 • Jozef Galein

  10 maanden geleden
  Belgie met 54 ministers , kabineten , parlementen , 6 regerigen ,... de overhead van belgie , vlaanderen , Wallonie en Brussels Gewest enorm . Ik hoop dat een regering krijgen van 9 federaal en 6 voor Vlaanderen,Wallonie en duits Belgie . Maar illusie voor mij alle partijen willen goed betaald voor niet of niet veel te doen . Voor mij de regio besllisen culture en opvoeding. .
 • Didier Verhamme

  10 maanden geleden
  Ik heb gestudeerd, wat ? ? speelt geen rol ! ! Bij de benoemingen wordt ik minister van ? ? landsverdediging, milieu, gezondheid, water, onderwijs ? ? ? Je wordt het maar met ZEKER de nodige ervaring ! ! !
 • Frankie Albert Goethals

  10 maanden geleden
  Iemand enig sluitend idee waarom politieke partijen moeten staatssteun krijgen? Hun leden betalen een bijdrage, daarmee zouden ze het moeten doen. Desnoods ook met afdrachten van hun goed betaalde parlementsleden. Ik en u, wij financieren nog eens extra die bende onbekwamen. Dit bovenop hun riant salaris om te chatten, twitteren en spelletjes te spelen als tijdverdrijf in het parlement of een of andere nutteloze commissie.
 • Frankie Albert Goethals

  10 maanden geleden
  Isolde haalt niets nieuws aan. Deels heeft ze gelijk, maar het is al te gemakkelijk om kritiek te geven, zonder oplossingen te uiten. De beste stuurlui staan aan wal en Isolde heeft geen zeemansbenen, als je begrijpt wat ik bedoel. Ook de kranten en journalisten deden aanvankelijk lacherig over de ernst van het virus. Enig voorbehoud en inlevingsvermogen is dus nodig.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar