Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Vandeurzen wilde niet screenen op ziekte van Pia. Hoe lelijk kan Vlaanderen zijn”

Mama Ellen en haar baby Pia.
Photo News Mama Ellen en haar baby Pia.
Beeld het je maar eens in, denk ik al twee dagen. Je dochtertje van negen maanden heeft een ernstige en zeldzame spierziekte. Het prijskaartje voor één prik van het wondermedicijn bedraagt de vastgoedwaarde van je straat. En je was nét te laat om deel te nemen aan de gratis klinische studie van dat wondermiddel. Wat een mokerslagen. Uiteraard trek je alle registers open. Je vecht als een leeuwin voor je kind, al is het het laatste wat je doet.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter De Vuyst

  Wallonie leert Vlaanderen andermaal een lesje in solidariteit door financiele steun te verlenen aan zorgbehoevenden . Egoisme , eigenbelang en geldgewin primeren nog altijd in Vlaanderen . Met dank aan de Vlaamse regering die zijn eigen inwoners in de steek laat .

 • Serge Aernoudt

  Wat kan het de politici schelen het welzijn van de bevolking? Niets, maar voor hun zelf,ohlala

 • Vaneylen Pierre

  De ziekenfondsen zitten met een budget , dat enerzijds gesponsord wordt door de ledenbijdrage en andezijds door de staat (dus wijzelf) . Er zijn grenzen aansolidariteit , dergelijke actie zijn een uitholling van ons verzekeringssysteem, hoe pijnlijk dit ok voor de ouders mag zijn. Waar is de grens?

 • Willem Pots

  mensen, hier wordt serieus met de gevoelens gespeeld. Natuurlijk is het erg wat Pia voor heeft. Maar onze regering kan niet zomaar even 2 miljoen uitgeven aan één baby terwijl er een begrotingstekort is en er met die 2 miljoen, duizenden anderen die om hulp smeken, geholpen kunnen worden (nog niet eens de illegalen meegeteld). De grote schuldige is de commerciële reus Novartis.

 • Ludo Hermans

  Verleden week nog weigerde hij op mensonterende wijze hulp aan een 9 jaar lang wachtende moeder en haar zwaar gehandicapt kind!