Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Van boosheid zal het klimaat niet afkoelen

Hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
Het Laatste Nieuws Hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
De speech van Greta Thunberg op de VN-conferentie doet misschien meer kwaad dan goed voor het klimaat. Niet dat ze het niet overtuigend bracht. Integendeel. Met tranen in de ogen, en een verbeten blik wees ze wereldleiders op hun verantwoordelijkheid. Soms zelfs dreigend: "Mijn boodschap is dat we jullie in het oog zullen houden." 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Beek

  Van boosheid zal het klimaat niet afkoelen, schreef een klimaatontkenner. Te blind om te zien dat de boosheid de boodschap onderlijnde.

 • Peter Buyck

  Wat is er positief aan eenmalige plastic? Boodschappentassen werden door boer en tuinder, de huisvrouw, ... hergebruikt. Het blijkt echter een milieumisdaad en dus moeten we rollen plastic kopen voor de afvalemmer... Die natte zwemkleding... ach ook maar in zo een schijn boodschappentas.

 • marleen boone

  dat kind is nog nooit buiten europa geweest zeker en eens kijken wat daar rond rijd en hoeveel respect men daar heeft voor hun land en hun overbevolking

 • piet devlieger

  Mooi in scene gezet en geacteerd. Op een persconferentie erna kon ze geen zinnig woord uitbrengen op vragen die haar gesteld werden. Zonder script en sturing is dat kind niet in staat om haar rolletje te spelen. De vraag is : wie stuurt haar en welke belangen hebben die mensen om dat kind zo te behandelen ?

 • WILFRIED DE WILDE

  Zoals het gaat bij elk probleem, van welke aard ook, het wordt vanzelf opgelost. Zelfs al doet men helemaal niks.