Exclusief voor abonnees

Onze opinie. "Theo Francken, Zuhal Demir: het zijn de hardere N-VA-profielen die het best standhouden. Vlaanderen rukt naar rechts en Franstalig België begrijpt er niets van”

De heer De Wever. Niet gewoon Bart De Wever. Zo wordt de N-VA-voorzitter sinds gisteren genoemd in de communiqués van zijn partij nu hij zichzelf heeft benoemd tot makelaar van een nieuwe Vlaamse regering. Wel, wat zou de heer De Wever vinden van de flitspeiling die onze krant en VTM Nieuws gisteren hebben afgenomen over het cordon sanitaire? 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Nil novi sub sole, ongetwijfeld. Niets nieuws onder de zon. Dat hij het wel wéét, hoe de Vlaming denkt over dat cordon, maar dat hij er als formateur van die nieuwe Vlaamse regering niet naar handelt, half uit berekening, half uit principe.

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan op eynde

  Die ruk naar rechts is heel relatief: in vlaanderen wint het belang 17 zetels en verliest nva er 8. Negen zetels winst op 124 is 7.2 procent. Links (groen, spa, pvda) winnen samen 3 zetels dus gaat links er 2.4 procent op vooruit. Het centrum krijgt klappen. Federaal wint vlaams en waals rechts samen 9 zetels en links wint 12 zetels.

 • Gino Denil

  De helft van Vlaanderen wil samen met die Walen ook wat meer naar links. Hopelijk is Dewever dan ook groot en democratisch genoeg om daar geen graten in te zien. Laten we die rechtse nationalisten Antwerpen en Limburg geven. Daar situeert zich toch het grootste deel van die okergele golf.

 • Bart Hollevoet

  Demir en Francken hebben stemmen verloren. Francken voerde het immigratiebeleid waardoor volgens jullie zovelen VB hebben gestemd. Rare manier van standhouden.

 • Diane Bernaerts

  81.5 % van de Vlamingen begrijpt dat ook niet, hoor!

 • hugo wouters

  Goede analyse van Jan Segers alweer, zoals wij van hem gewoon zijn. Zelf heb ik een tijd geleden in Esneux bij Tilf met een Waalse inwoner gesproken die mij zegde dat wij Vlamingen de juiste instellingen hadden, en niet akkoord waren met wat de PS in Wallonië aan het uitsteken was. Er waren toen verschillende stakingen achter elkaar. En vele zelfstandige Walen deelden die mening en zien hun regio achteruit gaan.