Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Theo Francken heeft te dicht bij de zon
gevlogen. Stort hij neer of maakt hij op 26 mei alsnog een zachte landing?”

Theo Francken
Photo News Theo Francken
De hele Wetstraat, op N-VA en Jean-Marie Dedecker na, kijkt met ongeduld omhoog, hoopvol wachtend op de val van Icarus. Die heeft zich in al zijn enthousiasme en roekeloosheid te dicht bij de zon gewaagd en dreigt nu vleugellam in zee te storten. Is Theo Francken naïef geweest, te goedgelovig, te eigenzinnig of te slordig? Het doet er amper toe. Je hoeft als regeringslid niet schuldig te zijn en zelfs niet eens op de hoogte van het misbruik om er toch politiek verantwoordelijk voor te zijn. Dat ís hij, Theo Francken, en dat had wellicht tot zijn ontslag geleid als hij nog staatssecretaris was geweest. Dat erkent hij zelf ook.

Je hebt 23% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido Bervoets

  Hij was op de hoogte van de fraude zo blijkt, en daarom had hij onmiddellijk moeten ingrijpen en dan zou hij er met een blaam vanaf gekomen zijn maar de trots en de eigenzinnigheid om toch maar niet te moeten toegeven dat hij fouten heeft gemaakt hebben dat belet. Wie nu nog niet overtuigd is dat Theo Francken niet volgens de regels wil spelen maar een eigenzinnige solokoers wil varen zal het spijtig genoeg nooit worden.

 • Jan peeters

  Als men hier niet ziet dat dit een heel vies zaakje is, dan is men gewoon dom......een bewijs van totale onbekwaamheid, Men zet alleen zo'n systeem op, om te doen wat je wilt en waar totaal geen transparantie is. Ofwel ben dan totaal onbekwaam als verantwoordelijke ofwel heb je gewoon slechte bedoelingen, maar fout ben je sowieso.

 • Mathieu Peeters

  zeker een fout begaan maar toch blijf ik hem steunen.

 • Jos verelst

  De hele hetae rond dit dossier is een beetje te doorzichtig om geloofwaardig te zijn. Het lijkt overduidelijk een beschadigingsoperatie tegen de meest populaire politicus van het land, en dit in het licht van de komende verkiezingen.