Theo Francken
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Francken © Photo News

Onze opinie. “Theo Francken heeft te dicht bij de zon
gevlogen. Stort hij neer of maakt hij op 26 mei alsnog een zachte landing?”

De hele Wetstraat, op N-VA en Jean-Marie Dedecker na, kijkt met ongeduld omhoog, hoopvol wachtend op de val van Icarus. Die heeft zich in al zijn enthousiasme en roekeloosheid te dicht bij de zon gewaagd en dreigt nu vleugellam in zee te storten. Is Theo Francken naïef geweest, te goedgelovig, te eigenzinnig of te slordig? Het doet er amper toe. Je hoeft als regeringslid niet schuldig te zijn en zelfs niet eens op de hoogte van het misbruik om er toch politiek verantwoordelijk voor te zijn. Dat ís hij, Theo Francken, en dat had wellicht tot zijn ontslag geleid als hij nog staatssecretaris was geweest. Dat erkent hij zelf ook.

4 reacties

 • guido Bervoets

  3 jaar geleden
  Hij was op de hoogte van de fraude zo blijkt, en daarom had hij onmiddellijk moeten ingrijpen en dan zou hij er met een blaam vanaf gekomen zijn maar de trots en de eigenzinnigheid om toch maar niet te moeten toegeven dat hij fouten heeft gemaakt hebben dat belet. Wie nu nog niet overtuigd is dat Theo Francken niet volgens de regels wil spelen maar een eigenzinnige solokoers wil varen zal het spijtig genoeg nooit worden.
 • Jan peeters

  3 jaar geleden
  Als men hier niet ziet dat dit een heel vies zaakje is, dan is men gewoon dom......een bewijs van totale onbekwaamheid, Men zet alleen zo'n systeem op, om te doen wat je wilt en waar totaal geen transparantie is. Ofwel ben dan totaal onbekwaam als verantwoordelijke ofwel heb je gewoon slechte bedoelingen, maar fout ben je sowieso.
 • Mathieu Peeters

  3 jaar geleden
  zeker een fout begaan maar toch blijf ik hem steunen.
 • Jos Verelst

  3 jaar geleden
  De hele hetae rond dit dossier is een beetje te doorzichtig om geloofwaardig te zijn. Het lijkt overduidelijk een beschadigingsoperatie tegen de meest populaire politicus van het land, en dit in het licht van de komende verkiezingen.