Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Straks zal blijken dat dit land collectief boven zijn stand leeft, op kosten en ten koste van volgende generaties”

Didier Reynders en Johan Vande Lanotte
Photo News Didier Reynders en Johan Vande Lanotte
Dat heet dan overzomeren. De opdracht van het informateursduo is gisteren andermaal verlengd wegens gebrek aan succes. Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) zijn al aan de slag sinds 30 mei, de week na de verkiezingen. Hun nieuwe vervaldatum is 9 september, zowaar. In 1988, toch niet de prehistorie, fronste het land de wenkbrauwen toen Jean-Luc Dehaene aan koning Boudewijn dik drie maanden de tijd vroeg om een regering te vormen. 'Sire, geef mij 100 dagen.' Tegen 9 september zullen ook Vande Lanotte en Reynders ruim 100 dagen van de koning hebben gekregen. Niet meer van Boudewijn, zoals in 1988, maar van Filip. En niet om een regering te formeren, zoals Dehaene, maar om het staatshoofd te informeren. De uitzondering van toen is de regel geworden, de anomalie het nieuwe normaal. Boudewijn zou zijn land niet meer herkennen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Je hebt 28% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

215 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • anna vandenberg

  Tachtig procent van de Belgen heeft een luxeprobleem en neem een verwend kind een snoepje af het zal ook boos zijn. Als ik een koppel vijftigers met twee kinderen die full time in onderwijs staan hoor klagen dat ze de studie van hun kinderen niet kunnen betalen dan denk ik, de klaag indoctrinatie is gelukt. Een moeder met vier kinderen die fiet is dat ze haar kinderen heeft kunnen laten studeren dan denk ik er is nag hoop.

 • Rik Connaerdt

  @ginodenil. De overheid geeft vermindering van allerlei belastingen aan bedrijven omdat ondernemingen anders wegtrekken. Dit als subsidie omschrijven is ridicuul. Het zegt veel meer over het misdadige gehalte van ons belastingregime,

 • Walther Vanden Broele

  Michel de Blay met die maatregel van 600 miljoen zal de staatsschuld niet weg zijn maar ze zal er zeker ook niet door vermeerderen. Alle beetjes helpen, het zijn de beekjes die uiteindelijk rivieren en rivieren die stromen vormen.

 • michel De Blay

  Gino Denil !!!! Bedrijven geven werk, betalen belastingen, vermijden dat mensen werkloos worden , geven gezinnen een inkomen en u vraagt zich af welke tegenprestatie de bedrijven leveren????Man man man het kan niet anders dan dat u zelf een staatsambtenaar bent, die misschien wel heel nuttig werk levert maar moet beseffen dat u eigenlijk nog nooit één eurocent in de schatkist heeft gestort die de inhoud van die schatkist heeft doen stijgen. Vestzak broekzak weet u wel!!!!

 • michel De Blay

  @Gino Denil. U moet zich eens de vraag stellen of een stempelaar, leefloner, ambtenaar, gepensioneerde, minister, parlementsvoorzitter, senator enz..enz.. eigenlijk belastingen betalen die de inhoud van de schatkist verhogen??? Geef daar voor uw eigen eens een eerlijk antwoord op?