Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Straks zal blijken dat dit land collectief boven zijn stand leeft, op kosten en ten koste van volgende generaties”

Didier Reynders en Johan Vande Lanotte
Photo News Didier Reynders en Johan Vande Lanotte
Dat heet dan overzomeren. De opdracht van het informateursduo is gisteren andermaal verlengd wegens gebrek aan succes. Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) zijn al aan de slag sinds 30 mei, de week na de verkiezingen. Hun nieuwe vervaldatum is 9 september, zowaar. In 1988, toch niet de prehistorie, fronste het land de wenkbrauwen toen Jean-Luc Dehaene aan koning Boudewijn dik drie maanden de tijd vroeg om een regering te vormen. 'Sire, geef mij 100 dagen.' Tegen 9 september zullen ook Vande Lanotte en Reynders ruim 100 dagen van de koning hebben gekregen. Niet meer van Boudewijn, zoals in 1988, maar van Filip. En niet om een regering te formeren, zoals Dehaene, maar om het staatshoofd te informeren. De uitzondering van toen is de regel geworden, de anomalie het nieuwe normaal. Boudewijn zou zijn land niet meer herkennen.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

218 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • anna vandenberg

  Tachtig procent van de Belgen heeft een luxeprobleem en neem een verwend kind een snoepje af het zal ook boos zijn. Als ik een koppel vijftigers met twee kinderen die full time in onderwijs staan hoor klagen dat ze de studie van hun kinderen niet kunnen betalen dan denk ik, de klaag indoctrinatie is gelukt. Een moeder met vier kinderen die fiet is dat ze haar kinderen heeft kunnen laten studeren dan denk ik er is nag hoop.

 • Rik Connaerdt

  @ginodenil. De overheid geeft vermindering van allerlei belastingen aan bedrijven omdat ondernemingen anders wegtrekken. Dit als subsidie omschrijven is ridicuul. Het zegt veel meer over het misdadige gehalte van ons belastingregime,

 • Walther Vanden Broele

  Michel de Blay met die maatregel van 600 miljoen zal de staatsschuld niet weg zijn maar ze zal er zeker ook niet door vermeerderen. Alle beetjes helpen, het zijn de beekjes die uiteindelijk rivieren en rivieren die stromen vormen.

 • michel De Blay

  Gino Denil !!!! Bedrijven geven werk, betalen belastingen, vermijden dat mensen werkloos worden , geven gezinnen een inkomen en u vraagt zich af welke tegenprestatie de bedrijven leveren????Man man man het kan niet anders dan dat u zelf een staatsambtenaar bent, die misschien wel heel nuttig werk levert maar moet beseffen dat u eigenlijk nog nooit één eurocent in de schatkist heeft gestort die de inhoud van die schatkist heeft doen stijgen. Vestzak broekzak weet u wel!!!!

 • michel De Blay

  @Gino Denil. U moet zich eens de vraag stellen of een stempelaar, leefloner, ambtenaar, gepensioneerde, minister, parlementsvoorzitter, senator enz..enz.. eigenlijk belastingen betalen die de inhoud van de schatkist verhogen??? Geef daar voor uw eigen eens een eerlijk antwoord op?