Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Politiek zwaktebod van Sterke Jan

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.
Veel schoon volk bijeen, gisteren voor en in het Vlaams Parlement. De fine fleur van de Vlaamse kunsten, verontwaardigd en verongelijkt, kwam er luisteren hoe cultuurminister Jan Jambon de besparingen in hun sector zou verantwoorden. En kreeg er - ik parafraseer nu even - van hem te horen dat ze er hun goesting mogen mee doen, met hun zak geld, als ze malcontent zijn over de onderlinge verdeling en het dan toch allemaal beter weten. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Schoensetters

  In plaats van te snoeien in cultuur lijkt het me veel beter te snoeien in eigen politieke rangen. De subsidiering van de politieke partijen, de parlementairen, senatoren en hun medewerkers, enz. waar nog flink kan bespaard worden zodat andere besparingen overbodig worden en de pensioenen van Jan Modaal kunnen stijgen.

 • Jos Huibers

  Al de tegenstemmen hebben we al gehoord, Geert Noels heeft ook een mening over de cultuursubsidie, waarom lezen we hier nooit iets van? Betalen de cultuurmensen ook evenveel sociale zekerheid en belasting als bv een verpleegkundige?

 • Michel Heylen

  Crevits geeft 3miljoen€ om immigranten op te vangen en voor te bereiden voor ‘later’ Waar is de gelijkheid? En .......cultuur is voor ons Vlamingen niet meer van belang?

 • freddy cardoen

  Dat is nu eens een goed voorstel van Jambon . Nu mogen die BV het zelf uitzoeken . Gegarandeerd gaan ze mekaar in de haren zitten. Want het zal nooit genoeg zijn . De Vlaming wil niet meer betalen voor kevers en hesp aan palen en plafond te plakken.

 • guido Bervoets

  Ach, gisteren stond nog in deze krant dat de grote stroomverbruikers in Vlaanderen, zoals staalproducent ArcelorMittal, chemiereus BASF Antwerpen, ExxonMobil enz. van de regering-Jambon ‘maximaal’ compensatie krijgen met geld uit het Vlaams Klimaatfonds om hun energiefacturen te beperken. Al die bedrijven maken megawinsten. Men moet dan ook niet zeveren dat iedereen gelijk moet inleveren en dan moet men ook niet verbaasd zijn dat er protest komt van hen die wel moeten inleveren.