Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onze opinie. "Overheid moet nu miljarden vrijmaken om bedrijven overeind te houden, maar daarna gaan we onvermijdelijk bloeden”

Pompen of verzuipen. Dat is het economische devies in tijden van corona. Geld pompen in onze economie, vele miljarden vrijmaken om alle getroffen bedrijven de volgende maanden overeind te houden en daarna te relanceren. Doen we dat niet, dan verzuipen we. Zo eenvoudig kan crisismanagement zijn. Van de voorzitter van de Nationale Bank over Paul De Grauwe tot de studaxen van onze grootbanken en werkgeversorganisaties: alle vooraanstaande economen in dit land zijn het daarover eens, ook zij die zich in vredestijd blauw ergeren aan een overheid met een gat in haar hand, een overheid die de schulden opstapelt ten koste van volgende generaties die ze zullen moeten aflossen. Maar vandaag zijn we economisch in oorlog met een onzichtbare, onvoorspelbare vijand, het Covid-19-virus, en dan klinkt eensluidend het bevel: uitgeven, dat geld.

109 reacties

 • Isabel Geeroms

  2 jaar geleden
  In België worden de werkende mensen welke nog extra bijwerken (overuren) extra belast. Al de mensen in de voedingswinkels, ziekenhuizen, zorg, ... draaien nu dubbele shiften (overuren) om alles nog iets wat draaiende te houden. Gaan deze mensen dan op het einde van de rekening afgestraft worden door de hoge belasting op extra werk!? Waarschijnlijk zeggen ze nu wel NEE, maar zou graag hun belastingsbrief eens zien nadien! Dus bij deze..alle extra uren dat deze mensen draaien...NIET belasten!
 • Marc Gabriels

  2 jaar geleden
  En wie gaat er bloeden ? Ik weet het al voor 100% zeker en veel anderen ook zulle.
 • Hannah Audenaert

  2 jaar geleden
  Laat bedrijven met miljoenen/ miljarden winst eens opdraaien voor deze crisis tenslotte zijn de productie van bediendes en arbeirders die een deel deze grote bedrijven stand houden. Moest dit nu terug op de gewone burger vallen dan zal er serieus protest zijn en dan valt heel de economie ineen. Zou er niet van verschieten moesten we in zo situatie terecht komen want ze gaan toch altijd het geld zoeken bij de mensen die het minst hebben dat beloofd voor onze volgende belasting brief ;)
 • Geert Hebbrecht

  2 jaar geleden
  uiteindelijk betaalt dus de gewone man. Zoals gewoonlijjk.
 • jos De Decker

  2 jaar geleden
  Bedrijven in moeilijkheden nationaliseren tot er betere tijden aanbreken. Bespaart ons vele miljarden en kunnen er zelfs aan verdienen. Nu krijgen ze een blanco cheque die nooit zal worden terugbetaald.
 1. PREMIUM

  Van Tante Terry tot Jo De Poorter

  In 62 jaar passeerden 45 omroepers: 7 mannen en 38 vrouwen. Irène Beval was in 1953 de eerste, maar moest een jaar later al vertrekken. Haar opvolgers Paula Semer, Nora Steyaert en 'Tante' Terry Van Ginderen waren vanaf 1954 succesvoller. In de jaren 70 doken de eerste mannelijke omroepers op: Bruno Schevernels, Luc Appermont en Paul Codde. Andrea Croonenberghs was met een carrière van 26 jaar het langst in dienst. Veel BV's begonnen als omroeper op de VRT, onder wie Gert Verhulst, Jo De Poorter, Evy Gruyaert en de betreurde Yasmine. Ook VTM werkte sinds zijn start met omroepsters, maar stopte er in 2008 mee. (DBJ/MC)