Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Opdracht verlengd: niet wegens succes, maar wegens gebrek aan succes”

Informateurs Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens / Het Laatste Nieuws-analist Jan Segers.
Belga/Bart Leye Informateurs Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens / Het Laatste Nieuws-analist Jan Segers.
Het Paleis heeft de opdracht van de informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez met twee weken verlengd. Niet wegens succes, maar wegens gebrek aan succes. Coens & Bouchez trokken gisteren met lege handen en rode kaken naar de koning. Vijf weken lang hielden ze zich onledig met het noteren van ieders wenslijstje. Maar zaterdagavond, op de voorlaatste dag van hun opdracht, verwees Bart De Wever met één uitspraak heel hun verzameld werk naar de prullenmand. 

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

66 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Dierick

  Is gewoon tijdverlies.

 • evelyne dewulf

  Regering zonder nva = ps prijs ervoor betalen. Dwz: standpunten nva in regeerakkoord opnemen, herziening geldtransfers (motivatie, evaluatie, beperking in tijd), minister buiten die niet presteert

 • Carla Van Geel

  Er is de Vlaamse regering waar natuurlijk een Vlaamse meerderheid is maar de Federale regering heeft recht op politici die het land en onze welvaart ernstig nemen en er hard aan werken om positiever resultaten te halen. Dat kan niet met een partij die mensen verdeelt en die het land liever ziet barsten. NVA is een partij die zoals nooit tevoren onze zakken leeghaalde waarvan we zelfs geen resultaten zien.

 • Raphaël Defour

  Dat een stem in Vlaanderen niet zelfde gewicht heeft als in het Zuiden is er niet vreemd aan dat men in het Zuiden nog steeds meent dat men vrijwel de helft van de kiezers in dit land de deur kan wijzen/negeren (NVA= 1.086.787, VB= 810.177, Tot België= 3.947.772). Denk dat de huidige signalen uit het Zuiden om de deur op slot te houden stilaan klinken als een appel voor een retour aux Urnes. De uitkomst zal beslist niet paars groen kleuren of op de tonen van Vivaldi opgevrolijkt.

 • Stefaan De Vos

  Joachim Coens wordt als voorzitter van CD&V gepasseerd door de cvp-klassieker Geens. En in plaats van Rutten stelt O-VLD beter JJ De Gucht voor als federaal premier?