Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Onze politici moeten stoppen met goedhartig geld uitgeven dat we niet hebben

Photo News

Die avond in de betere brasserie. Eva, verpleegster, heeft er haar man en haar kinderen op een etentje getrakteerd. "Nog drie koffies, een muntthee en de rekening alstublieft." Die blijkt wonderwel te kloppen: 291,20 euro. Eva betaalt met een cheque van 300 euro. Richt zich tot de kelner. "Het was lekker. De rest is voor u." En daarna tot haar zoon en haar dochter. "Voilà, dit is dus waarvoor mama zich drie maanden halfdood heeft gewerkt, met gevaar voor haar eigen leven en dat van jullie. Acht garnaalkroketten, vier keer vol-au-vent, vier coupes ijs-met-aardbeien en een fles Californische chardonnay."

Je hebt 19% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Liliane Vervliet

  Sommigen kregen zonder te werken meer geld (overheidssteun) dan degenen die bleven werken om het land draaiende te houden.

 • René Mattyns

  De miljoenen die vroeger in koffers werden afgehaald worden nu netjes overgeschreven, en niemand naar wie het echt gaat.Om er enkele beter van te laten worden.Men denkt toch niet dat je voor jezelf werkt? Deels als het genoeg is, maar in realiteit is het apparaat groter geworden en hebben we de EU er bij, en delen van overal ter wereld, veel geldhonger

 • André Herbots

  De regering met de minister van financien( De Croo van VLD) op kop heeft met geld gegooid alsof het niet op kon en wie zal het betalen de schuld die nu al opgelopen is tot 50 miljard euro? Het zal wel de midden klas zijn.

 • Chrisje Van Staeyen

  Hopelijk volgende regering ook zonder de socialisten. Geld uitdelen vóór dat ze het hebben. Slim zijn ze niet echt.

 • Linda De Wolf

  En weeral voor de ene wel en voor de andere niet. En heel dikwijls voor de ene alles en voor de andere niets. Altijd tweespalt scheppen.