Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Onze democratie in gevaar door een spelletje op de gsm? Ach kom

Jan Jambon 'druk bezig' met spelletje Angry Birds in Vlaams parlement
RV Jan Jambon 'druk bezig' met spelletje Angry Birds in Vlaams parlement

Onze democratie is in gevaar na een spelletje 'Toy Blast' van Jan Jambon op zijn smartphone. Zo lijkt het toch na een dag slecht toneel in het parlement. De nieuwe Vlaamse minister-president werd gefilmd toen hij tijdens het debat over de beleidsverklaring eventjes afleiding zocht op zijn telefoon. Niet slim op een moment dat alle camera's op je gericht zijn. Maar de manier waarop de oppositie er meteen een staatszaak van maakte, was al even dom. Een twitterende Groen-fractieleider Björn Rzoska op kop: "Wie speelt er spelletjes? Jan Jambon toont opnieuw geen respect voor het parlement." Ach kom. Het gebeurde op een moment dat de oppositie - tijdens een eerdere scène in hetzelfde theaterstuk - al boos was opgestapt. De meerderheid bleef daarna over om met zichzelf te debatteren. Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) was enkel aan het voorlezen wat er in het bestuursakkoord over onderwijs stond, toen Jambon - die de passages ondertussen uit zijn hoofd kent - even naar zijn telefoon greep.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Josepha Van Vlaanderen

  Ik ondersteun volledig uw opinie. Dit wordt opgeklopt door de oppositie op een groteske manier. Ze weten echt van geen hout peilen maken de links/groenen!

 • dirk rombaut

  ik zou de mensen die hetzelfde doen op hun werk geen eten willen geven. Wees dus niet zo streng voor JJ, hij probeert ook maar de verveling door te komen! Het heeft niets te maken met zijn instelling. Echter Jan moet wel een beetje meer respect hebben voor het parlement. Zij vertegenwoordigen (of proberen toch) de Vlaamse kiezer die uiteindelijk zorgt dat je op het einde van de maand een riant loon hebt!

 • Vic Smeets

  De democratie in gevaar?? Grapje zeker? Nu ja ieder zijn mening, waar wat over het vertrouwen in, en de geloofwaardigheid van, onze politici???

 • Ian Vandenbossche

  Eindelijk! We hebben een premier in Vlaanderen met de juiste competenties om Vlaanderen uit het slop te halen! Hij is alvast bedreven in spelletjes spelen op zijn gsm in het parlement, liever dan naar het politiek debat te luisteren. Door packman te spelen leer je hoe je Vlaanderen uit het slop moet halen. Goed bezig jambon. Leve Vlaanderen!

 • Peter Tijdgad

  Zo zie je hoe hard deze job is , en hun lonen zijn zeker ongepast 75% verdienen ze te veel ! Een kapot gewerkte mens zouden ze terug aan de band zetten voor hun dikke lonen verder uit te betalen ! Geen totale respect voor hun eigen volk ! Onbegrijpelijk hier in België !