Jan Segers.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers. © © Bart Leye

Onze opinie. Onderschat Paul Magnette vooral niet

Wat zegt het over de levensvatbaarheid van een land als een half jaar na de verkiezingen de nieuwe informateur zijn slaagkansen inschat als 2 op 10 en zichzelf toch een optimist noemt, zonder een spoor van ironie? Noem het voluntarisme op zijn Belgisch. Maar onderschat vooral Paul Magnette niet. 

17 reacties

 • Bob De Visser

  1 jaar geleden
  Beste Paul Vandekerckhove , de reden waarom we Bart De Wever weinig zien is omdat hij zich op een verstandige manier ervoor behoedt niet in ' over-exposure ' te geraken . M.a.w., spaar je pijlen . Wat nu gebeurt zijn voorhoede gevechten , ballonnetjes oplaten , politieke opponenten uit hun tent lokken . Bart is daar veel te slim voor , hij heeft 2010 meegemaakt en kent zijn gemene politieke vijanden inmiddels zeer goed . Er is een nieuwe (eerlijke !) peiling nodig om de dingen te doen bewegen
 • Patrick Peeters

  1 jaar geleden
  Hopelijk slaagt hij erin de N-VA erbij te krijgen want daar heeft de meerderheid van de Vlamingen tenslotte voor gekozen. De democratie is ver te zoeken in dit land! Het is hier perfect mogelijk een regering van verliezers te vormen en dat zou niet mogelijk mogen zijn. Hoognodig dat de wetten aangepast worden!
 • Paul Vandekerckhove

  1 jaar geleden
  Wanneer komt BDW nig eens op de voorgrond ? Mijn veronderstelling is dat er iets aan de hand is bij .NVA , anders zou BDW magnette wel elke dag neergesabeld hebben .
 • ivo simons

  1 jaar geleden
  Als hij de partijprogramma's inkijkt vooraleer te gaan praten moet hij zeker ook het programma van het VB grondig doornemen. En misschien vindt hij daar wel enkele goede ideeën.
 • daniel budenaerts

  1 jaar geleden
  Magnette zal in Vlaanderen wel verraders vinden die Paars-groen zullen steunen,maar welke hoop moeten we nog stellen op NVA ,een partij die de Vlamingen doet werken tot 67,welke hoop op VLD die ons gratis euthanasie aanbiedt als we ons pensioen al bereiken om van ons af te zijn. Is dit een warm Vlaanderen? Is het dat wat wij willen anno 2020? Dit is achteruitgang in plaats van vooruitgang.
 1. PREMIUM

  15% meer Belgen naar voedsel­bank

  Bijna 200.000 mensen halen elke maand een voedselpakket op om te kunnen overleven, een stijging van 15% in vergelijking met vorig jaar. De coronacrisis duwt steeds meer mensen in armoede. "Vorig jaar haalden gemiddeld een kleine 170.000 mensen per maand een voedselpakket op. In juni steeg dat aantal tot nagenoeg 195.000", zegt Jef Mottar van de Belgische Federatie van Voedselbanken in 'De Zondag'. Onder die nieuwe cliënten zijn er heel wat tijdelijk werklozen. Mannen en vrouwen, jong en minder jong, die noodgedwongen thuis zitten door corona. De financiële middelen om de werkingskosten te dekken, komen voornamelijk van particuliere giften. Maar door de toenemende vraag is extra steun nodig. Mottar verwacht deze zomer nog te kunnen overbruggen dankzij de grote solidariteit die heerste tijdens de crisis, maar hij vreest voor daarna. "Als ons cliëntenaantal met 15% stijgt, zou ons budget evenredig moeten stijgen." (SRB)
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil