Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Onderschat Paul Magnette vooral niet

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.
Wat zegt het over de levensvatbaarheid van een land als een half jaar na de verkiezingen de nieuwe informateur zijn slaagkansen inschat als 2 op 10 en zichzelf toch een optimist noemt, zonder een spoor van ironie? Noem het voluntarisme op zijn Belgisch. Maar onderschat vooral Paul Magnette niet. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bob De Visser

  Beste Paul Vandekerckhove , de reden waarom we Bart De Wever weinig zien is omdat hij zich op een verstandige manier ervoor behoedt niet in ' over-exposure ' te geraken . M.a.w., spaar je pijlen . Wat nu gebeurt zijn voorhoede gevechten , ballonnetjes oplaten , politieke opponenten uit hun tent lokken . Bart is daar veel te slim voor , hij heeft 2010 meegemaakt en kent zijn gemene politieke vijanden inmiddels zeer goed . Er is een nieuwe (eerlijke !) peiling nodig om de dingen te doen bewegen

 • Patrick Peeters

  Hopelijk slaagt hij erin de N-VA erbij te krijgen want daar heeft de meerderheid van de Vlamingen tenslotte voor gekozen. De democratie is ver te zoeken in dit land! Het is hier perfect mogelijk een regering van verliezers te vormen en dat zou niet mogelijk mogen zijn. Hoognodig dat de wetten aangepast worden!

 • Frank Kerstens

  Nooit een Waal onderschatten, dat weten de Vlamingen ondertussen al wel. Zolang er geld is zullen er Waalse opportunisten zijn, jammer genoeg.

 • Eddy DESMET

  Ik sta versteld over de hypocrisie die de Vlaamse dagbladen aan de dag leggen om de naïeve Vlaming op stang te jagen tegen de Walen. Heel wat Vlamingen kunnen een voorbeeld nemen aan de integriteit van heel wat Walen, die ten onrechte getaxeerd worden als lui en links. De waarheid ligt helemaal elders, maar de rechtsgezinde pers stookt liever mee met N-VA en zijn arrogante voorzitter, die stokken in de wielen steekt om ons te doen geloven in onbestuurbaarheid !

 • Eddy DESMET

  Paul Magnette is een integere, verstandige politicus, die niet over een nacht ijs loopt en niet zo lichtzinnig is als Bart De Wever, die met zijn arrogante aanpak zichzelf (en zijn trawanten) buitenspel zet. Het wordt tijd dat politici hun verantwoordelijkheid opnemen en ervoor zorgen dat ons land deftig bestuurd wordt. Met spelbrekers als N-VA'ers kan je niks bereiken !