Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Nultolerantie schiet zijn doel voorbij”

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Bizar is het hoe naar aanleiding van de dronkenmansrit van Kris Van Dijck het debat over nultolerantie voor alcohol achter het stuur wordt heropend. Het ene heeft niets met het andere te maken. Nultolerantie veronderstelt dat België van de toegelaten 0,5 promille naar 0,0 zou gaan. 

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • geert jespers

  10% van de ongevallen zijn te wijten aan "dronken" rijden d.w.z. > 0,5 promille ... en de andere oorzaken dan? Wat doet men aan ie 90%!? Stel voor de auto gewoon te verbieden dan zijn we ook van die 90% af. Onze vrijheden worden in onze zogezegde democratie gaandeweg beknot ... enkel de hoogste belastingen in de wereld kan nog.

 • Dave Janssens

  Nul tolerantie is idd zinloos denk ik en gwn een verdere beknotting van onze vrijheden. Stel je bent op een receptie en je drinkt een glaasje mee op de toekomst. Dan ben je heus niet stomdronken met alle remmen los en kan je zonder zorgen nog met de wagen huiswaarts. Met nul tolerantie kan zelfs dat niet meer. 0,0, 0,5 of 0,8.. wie wil 'zuipen' zal zuipen en zijn wagen er niet voor laten staan imo. Een beetje marge en tolerantie 'moet' kunnen. Niet tolerant zijn is absurd en brrr!!

 • Marianne Van den Lemmer

  Alleen nultolerantie is de juiste aanpak. Glaasje op, laat je rijden!

 • Christiaan Bruynseels

  Uw opinie houd geen rekening met mensen bij wie na een paar pintjes alle remmingen los gaan. Alcohol neemt remmingen weg, grenzen open! Nultolerantie duidelijk voor eenieder! Spreek mij niet van empathie voor ouders van verongelukte kinderen want je begrijpt dit alleen als je lotgenoot bent!

 • Cornet Meurmans

  Nog geen glaasje wijn bij het eten,terug naar de middeleeuwen