Jan Segers
Volledig scherm
Jan Segers © Joost De Bock

Onze opinie: "Nulrisico inzake repatriëring vluchtelingen is hetzelfde als nultolerantie voor geweld in Brussel: je kunt dat claimen, maar garanderen kan je het niet"

Gelijk, groot gelijk heeft premier Michel als hij op Facebook stelt dat de affaire-Soedan beter verdient dan simplismen en karikaturen. Ze verdient beter dan de foto van een geeuwende dromedaris in de Sahara, maar ze verdient ook beter dan de open brief van de broers-cineasten Dardenne aan de eerste minister. Als je twee keer de Gouden Palm hebt gewonnen in Cannes, ben je inzake verfilmde verbeelding de gelijke van Francis Ford Coppola, maar als het om de werkelijkheid gaat, weegt je morele oordeel niet zwaarder dan dat van Jan Verheyen. De broers Dardenne zijn de frères ennemis van de regering-Michel. Dat hun hart links klopt, doet niets af aan de oprechtheid van hun verontwaardiging. Maar hoe oprecht ook, tegelijk is die verontwaardiging selectief.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee