Exclusief voor abonnees

Onze opinie. "Nu scholen leerlingen bijna verplichten om op straat te komen voor klimaat: is het als kleinkind niet veel rebelser om te betogen voor extra personeel in woonzorgcentra?”

Onze journalist Jan Segers
Bart Leye Onze journalist Jan Segers
Klimaatspijbelaar. Veel kans dat het in 2019 door Van Dale wordt verkozen tot Woord van het Jaar, als opvolger van 'moordstrookje', nog zo'n woord dat donkergroen kleurt. Maar wordt het niet stilaan tijd om 'klimaatspijbelaar' te ontmaskeren als een contradictie in terminis? Want om op te komen voor het klimaat hoef je als scholier niet langer te spijbelen. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stephan Van den Berghe

  Scholen moeten opvoeden, geen manifestaties ondersteunen ... voor hun centen mogen ze wel eens staken.

 • Irene Marrien

  Hoe kunnen ouders toe laten om hen kind in zo'n massa mee te laten lopen . Stel je voor dat er plots iemand met slechte bedoelingen daar tussen loopt wat denk je dat er dan zou gebeuren ? Mag er niet aan denken .

 • willy Niclaes

  Plots is de jeugd bewust geworden van het milieu ,wat me diep doet nadenken , de betogingen begonnen rond half januari , waarom geen maand eerder dan was het wel verlof en hoefden ze niet te spijbellen , waren ze misschien met zijn allen op verlof? met de vervuilende luchtvaart ,of de smerige dieselwagen , of zijn die betogingen dan toch een uitvlucht om te spijbellen

 • danny buyse

  @Karel, brengt niet genoeg op? Het is juist omdat de klimaatmaatregelen veel geld gaat kosten aan de burgers en economie dat de regering er zich van weerhoud drastische maatregelen te nemen tegen de opwarming. Als de wetenschap het bestaan van god ontkent gelooft iedereen dit maar als het over klimaatopwarming gaat is de wetenschap leugens, sprookjes aan het vertellen en steekt iedereen zijn hoofd in het zand.

 • DANIEL VAN LIEDEKERKE

  Prachtig. We moeten zorgen voor het klimaat, maar nog meer voor elkaar en dat kan hand in hand.