Onze opinie: “Niet willen dat de regering valt, lijkt nu eerder neer te komen op niet betrapt willen worden met de stekker in de hand”

Theo Francken.
Photo News Theo Francken.
"Het is helemaal niet mijn bedoeling om de regering te doen vallen", sprak CVP-fractieleider Jan Verroken toen hij in 1968 zijn eigen premier voor het blok zette in de kwestie 'Leuven Vlaams'. Drie dagen later lag het kabinet-Vanden Boeynants er. Vandaag is het Bart De Wever (N-VA) die dezelfde woorden uitspreekt, met reële kans op dezelfde uitkomst. De vraag is: meent hij dat wel helemaal?

Je hebt 16% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Stalpaert

  Wat is groen eigenlijk?! Weten de mensen wel goed wat die groene beweging allemaal wil? Wij Belgen gaan nog veel mogen betalen.

 • Brent Van Renterghem

  Moet de regering daarvoor vallen? Gewoon niet tekenen, simpel!!

 • William Bonny

  Juist gezien op ned1, dat het volk ook al begint te morren,omdat Rutten onder dwang van groen, dit pact zal tekenen. Wie de Nederlandse politiek volgt,zal merken dat de Nederlandse opinie, heel wantrouwig t.o. het tekenen van dit pact staat. België hoeft maar naar Nederland te kijken om te zien, dat de Nederlandse regering niet voor 100% achter het tekenen van dit pact staat. Of zíjn onze politici weer blind???.

 • Leo Peeters

  Treffende titel. Ontmijnen met een aanvullende nota, zoals in Nederland, is geen optie. De VVD van Rutte moet geen ex-PVV leden aan boord houden, zoals N-VA dat wel moet met haar ex.VB’ers. Zonder de vrees voor een massale terugloop naar het VB had dit pact reeds lang de goedkeuring van N-VA gehad. Zeg nog maar eens dat een stem voor het VB een verloren stem is.

 • Philomena Vanderweyen

  De nieuwe mantra van de NV-A,"we willen de regering niet laten vallen"waarom blijven ze dan dwarsliggen.