Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Nee, onze virologen zijn niet zonder zonden. Maar ze houden ons alert. Ze houden ons wakker

Marc Van Ranst.
Photonews Marc Van Ranst.
Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en Steven Van Gucht stelden zich aanvankelijk op als de trouwe trawanten van de regering, maar ze ontpoppen zich steeds meer tot behendige oppositieleden. En maar goed ook. Want we lijken ingedommeld. We lijken verveeld door het virus. Na een lente in lockdown, willen we een zomer zonder zorgen. De politiek incluis.

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Raoul Verschooren

    Mondmaskers verplicht in winkels, enz. voor onder bescherming? Hierbij heb ik toch enkele vraagtekens daar ik vermoed dat het virus zich oneindig snel kan verplaatsen naar een andere streek of land door een (goede) wind (?) plus moet het virus zich al enkele jaren geleden al aanwezig zijn geweest en nu een serieuze uitbraak moet gevonden hebben. Kon of kan het zich ook niet verplaatsen via het rioolwater? Denk maar aan het scenario: diarree en voor doorspoelen wc-deksel dicht?

  • Romana Crabbe

    Ach die mensen moesten ook hun plek kennen ! Hun woorden moesten ze afwegen ! Ze werden op bep. moment met de rug tegen de muur gezet en de regering ging het verder overnemen terwijl de virologen met argusogen toekeken

  • Dirk Van Huffel

    En toch geef ik Maggie gelijk : corona is een griep zoals influenza en dit met evenveel zieken als sterfgevallen ( ook mondiaal ). Veel gevaarlijker zijn de streptokokken : 2 miljoen doden mondiaal aan de streptococcus pneumonia. Maar daar spreekt niemand over, dit is dan normale gang van zaken.