Jan Segers.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers. © © Bart Leye

Onze opinie. “Nee het is niet de schuld van de kiezer dat dit land steeds moeilijker te besturen is, maar kiesstelsel is wel aan correctie toe”

Nee, het is niet de schuld van de kiezer dat de regeringsvorming zo lang duurt. Nee, het is niet zijn schuld dat dit land steeds moeilijker te besturen is. Waar klagen ze eigenlijk over, de politici die geacht worden om een federale regering te vormen? Slechts 84% van de stemgerechtigde Belgen heeft op 26 mei een geldige stem uitgebracht. Toch zijn de volle 100% van alle Kamerzetels verdeeld over de partijen. 

89 reacties

 • james vroman

  1 jaar geleden
  Europa moet Belgie onder curatele plaatsen ..enige oplossing om dit land in de pas te doen lopen ...
 • Rudy De Wever

  1 jaar geleden
  Uitspraak van het jaar net gisteren op tv, bart de wever die de zwarte Piet vn alles aanslagen als burgemeester vn zijn stad doorschuift naar federaal parket omwille vn internationale drugshandel, het hoofd vn de politie vn zijn stad verstopt zich weeral achter leugens, camera’s plaatsen en extra patrouilles in gekende buurten zijn de verantwoordelijkheid vn hoofd vn politie en dus vn BDW.
 • Marc Camp

  1 jaar geleden
  We hebben veel meer politiekers t.o.v de rest van Europese landen, erger nog, ze worden daar bovenop nog rijkelijker beloond dan onze buren en eu lidstaten. In nederland is het loon van Rutten amper 160 duizend euro, hier in België voor gelijkaardige post, meer dan 250 duizend euro per maand!! Begin daar al eens aan te denken, voor je op noord zuid zit te schieten en hun spel meespeelt.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  André Van der Poorten De afgelopen 5 jaren werden de Walen in de federale regering vertegenwoordigd door ocharme 1 partijtje dat maar 25 % van de Waalse bevolking vertegenwoordigde. Die zaten echt in de verdrukking van de Vlaamse meerderheidspartijen. Van meerderheidsgevoel van de Walen kan men dan echt niet praten. Waar haal je het?
 • Greta Vanneste

  1 jaar geleden
  Wat correctie???? Als het vroeger een goed systeem was waarom dan nu veranderen? Omdat het de traditionele partijen of de krant niet goed uitkomt?? Men oogst wat men zaait.
 1. Boef maakt komaf met wild verleden op nieuwe plaat: "Ik noem vrouwen niet langer hoeren"
  PREMIUM
  Muziek

  Boef maakt komaf met wild verleden op nieuwe plaat: "Ik noem vrouwen niet langer hoeren"

  Succesvol rapper en miljonair op zijn 27ste. 'Boef' schokte begin 2018 de Lage Landen door vrouwen als hoeren te bestempelen, maar die zonde lijkt hem nu vergeven. Met bijna 5 miljoen streams in 24 uur tijd sloeg zijn album het voorbije weekend alle records aan diggelen. En sloeg de rapper ook 'mea culpa'. "Op het sterfbed van mijn pleegmoeder heb ik haar beloofd iets van mijn leven te maken."
 2. PREMIUM

  Brein achter 'martelka­mer' moest zelf vrezen voor zijn leven

  Robin van O., het vermoedelijke brein achter de onlangs opgerolde 'onderwereldgevangenis' met martelkamer nabij de Belgische grens in Roosendaal, moest wellicht zelf vrezen voor zijn leven. Op een inleidende zitting van het proces tegen de beruchte motorclub Caloh Wagoh raakte immers bekend dat leider Delano R. verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op Robin van O. Heel wat leden van de motorclub zouden al betrokken geweest zijn bij onderwereldmoorden en mislukte aanslagen. De belangrijkste opdrachtgever van Caloh Wagoh is allicht topcrimineel Ridouan Taghi, de drugsbaron die in Dubai is opgepakt en inmiddels in een Nederlandse cel zit. Taghi wisselde onder meer het adres van Robin van O. uit met een lid van Caloh Wagoh. Delano R. kreeg ook foto's doorgestuurd van de Porsche waarin de vriendin van Van O. reed, net als een politiefoto van Van O.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"