Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Nee het is niet de schuld van de kiezer dat dit land steeds moeilijker te besturen is, maar kiesstelsel is wel aan correctie toe”

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.
Nee, het is niet de schuld van de kiezer dat de regeringsvorming zo lang duurt. Nee, het is niet zijn schuld dat dit land steeds moeilijker te besturen is. Waar klagen ze eigenlijk over, de politici die geacht worden om een federale regering te vormen? Slechts 84% van de stemgerechtigde Belgen heeft op 26 mei een geldige stem uitgebracht. Toch zijn de volle 100% van alle Kamerzetels verdeeld over de partijen. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

89 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • james vroman

  Europa moet Belgie onder curatele plaatsen ..enige oplossing om dit land in de pas te doen lopen ...

 • Rudy De Wever

  Uitspraak van het jaar net gisteren op tv, bart de wever die de zwarte Piet vn alles aanslagen als burgemeester vn zijn stad doorschuift naar federaal parket omwille vn internationale drugshandel, het hoofd vn de politie vn zijn stad verstopt zich weeral achter leugens, camera’s plaatsen en extra patrouilles in gekende buurten zijn de verantwoordelijkheid vn hoofd vn politie en dus vn BDW.

 • Marc Camp

  We hebben veel meer politiekers t.o.v de rest van Europese landen, erger nog, ze worden daar bovenop nog rijkelijker beloond dan onze buren en eu lidstaten. In nederland is het loon van Rutten amper 160 duizend euro, hier in België voor gelijkaardige post, meer dan 250 duizend euro per maand!! Begin daar al eens aan te denken, voor je op noord zuid zit te schieten en hun spel meespeelt.

 • guido Bervoets

  André Van der Poorten De afgelopen 5 jaren werden de Walen in de federale regering vertegenwoordigd door ocharme 1 partijtje dat maar 25 % van de Waalse bevolking vertegenwoordigde. Die zaten echt in de verdrukking van de Vlaamse meerderheidspartijen. Van meerderheidsgevoel van de Walen kan men dan echt niet praten. Waar haal je het?

 • Greta Vanneste

  Wat correctie???? Als het vroeger een goed systeem was waarom dan nu veranderen? Omdat het de traditionele partijen of de krant niet goed uitkomt?? Men oogst wat men zaait.