Exclusief voor abonnees

Onze opinie: "Mogen we zelf ook nog nadenken over het klimaat?"

Deelnemers met borden en spandoeken tijdens de klimaatmars. Ze vragen om klimaatactie, door politiek en het bedrijfsleven.
ANP Deelnemers met borden en spandoeken tijdens de klimaatmars. Ze vragen om klimaatactie, door politiek en het bedrijfsleven.
Er is weinig waar ik zo kregelig van word dan van het gevoel dat anderen voor mij bepalen wat ik van iets moet vinden. Het heeft me de voorbije weken van een klimaatbeliever tot een steeds kritischer mens gemaakt. Met elk spotje waarbij een BV op televisie komt zeggen dat ik - 'sign for my future' - een blanco cheque moet tekenen voor het klimaat, word ik sceptischer. Wanneer scholen hun leerlingen verplichten om in een mars op te stappen, zou ik spontaan de andere richting beginnen uit te marcheren. En ondanks alle bewondering die ik voor Anuna De Wever heb - je moet het maar doen om op die leeftijd met zo'n branie en talent een thema op de agenda te zetten - ik wéét nu wel wat ze over het klimaat te zeggen heeft.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fred Fourgon

  Maar 1 van de redenen waarvoor je tegen bent is juist het feit dat Anuna de Wever en consoorten juist NIKS zeggen wat zou bijdragen aan het beoogde doel. Tijdens een interview is het steeds praten, maar nooit iets zeggen. Het doel op zich is volledig ok maar de middelen die ze willen inzetten zijn ondoordacht en utopisch. Stop die waanzin en ga naar de les, je hebt met meer dan nodig blijkbaar.

 • eric debanne

  Zouden beter betogen voor meer veiligheid op straat en meer pensioenen voor de kleine man enz.... En geld besteden voor onze mensen in plaats van miljoenen naar vreemde landen te sturen ...! Hier ook genoeg armoe en sukkelaars ! Links is het vergif van ons land ...

 • André Van Laethem

  Geld bepzalt het milieu en het klimaat.wie betaalt is geen vervuiler. Betaal je niet ben je een klimaat terrorist. Zo simpel is het

 • Kristel Van Clemen

  Gematigdheid, discussie, meerdere standpunten...dat is voor bepaalde groepen gewoon niet aan de orde. Dwingen, dàt vinden ze de juiste manier. Ook ik doe er niet aan mee en ben sceptisch...dàt heb ik nl op school en van mijn ouders geleerd!

 • Greta Van den broecke

  Inderdaad.