Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Met een begroting op orde win je geen verkiezingen, maar hoeveel jaren blijft het nog pappen en nathouden

Johan Van Overtveldt (N-VA)
BELGA Johan Van Overtveldt (N-VA)
Zou het iets zijn, een stoofpotje van bottines of mocassins met peren? Econoom Geert Noels vroeg het gisteren sarrend aan Gert Peersman, de Gentse professor die niet zo lang geleden met veel bravoure beloofde dat hij zijn schoen zou opeten mocht de regering-Michel alsnog met een budgettair evenwicht aanknopen. En die nu moet lezen dat 2018 het beste begrotingsjaar van het laatste decennium was en misschien wel zonder rode cijfers in de annalen mag bijgeschreven worden. 

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:



Alle artikels uit de krant

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Ooijen

  vanaeken jokke, u begrijpt blijkbaar niet dat staatsschuld geen synoniem is voor begroting. Die staatsschuld steeg met 43 miljard euro sinds 2014. Vielen er lijken uit de kast? Zoals bijvoorbeeld de miljarden van de Oosterweel die niet zijn opgenomen in de begroting door deze regering? Men schuift kosten door naar later en profiteert men van een tijdelijke, eenmalige ingreep met voorafbetalingen.

 • vanaeken jokke

  Die taksen waren er in vorige regering ook Emiel van Riet zelfs hoger de benzine en diesel is onder vorige regering nooit onder de 1.40€ geweest met pieken boven 1.50€.De volgende regering heeft dan maar een tekort van 7 miljard.Een peulschil met regering Elio die de begroting deed ontsporen met een tekort van 35 miljard en uit iedere schuif of kast die men open deed viel er een lijk uit.

 • Ludwig Vanden Boer

  Carl Opdebeek, splits alles en doe samen wat nog samen kan en wil gedaan worden en ieder betaalt zijn deel met zelf geïnde belastingen. Veel beter dan 1 regering met weerom transferts van noord naar zuid en beslissingen komen er volgens bevolkingsaantal, democratie weet je wel en niet volgens de wil van de minderheid zoals nu. Brussel mag kiezen waar ze bij willen horen maar, bij Wallonië, geen Vlaams geld.

 • Jef Heffens

  Of deze regering de begroting op orde heeft of niet, als deze regering zorgt voor een verhoging van minimum lonen en minimum weddes, Christof Calvo zal steeds zijn zelfde slogans blijven roepen dat deze regering er alleen maar is voor de rijken.

 • Bob Boomer

  Al jaren lang hoor ik dat begrotingen in evenwicht zijn en zie ik de staatsschuld met de seconde oplopen. Je zou verwachten dat de staatsschuld dan stabiliseert. Vreemd, zeer vreemd !