Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Meestemmen met de oppositie? Liever snel een gelijkaardig voorstel indienen, dan voor de 'vijand' een duim omhoog te moeten houden”

Isolde Van Den Eynde.
© Bart Leye Isolde Van Den Eynde.
In tijden dat het parlement ruziet over wie op welke stoel zit, brachten Valerie Van Peel (N-VA) en John Crombez (sp.a) gisteren een frisse wind: ze dienen samen een wetsvoorstel in zodat seksueel misbruik tegen minderjarigen niet meer kan verjaren. In koor klonk: moet de overheid bepalen wanneer iemand klaar is om met misbruik naar buiten te komen? Touché. Dat zij samen aan de kar trekken? Dit thema verdraagt geen partijpolitiek, vinden ze. Touché.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc LInden

  Partijen en coalities zijn ondemocratisch.. Iedere partij die een stem heeft gekregen moet in ministerraad zitten. Evenredig verdeeld, volgens landsdeel en kiezersaantal. Geen achterkamertjes en beslissing met 60 % van de aanwezigen en alles in openbare zitting. Geld verkwisten door ministers moet persoonlijk strafbaar worden. vb straaljagers is onzinnige aankoop en doelloos.Deze heren zouden moeten bewaakt worden door een raad , die toezicht houden en beslissing kunnen tegenhouden..

 • Guido Blok

  Het is simpel, maak de stemming in het parlement anoniem. Zo doorbreek je de particratie.

 • Willy VanErps

  Het is absoluut geen schande of teken van zwakte als 2, politiek van elkaar verschillende partijen, samenwerken en elkaar ondersteunen in gezamenlijke dossiers. Het zou veel meer moeten gebeuren. De mensen zouden misschien terug vertrouwen krijgen in de politiek. Samenwerken betekent niet dat het eenheidsworst wordt, wel dat het gezond verstand zegeviert.

 • Hedwig Jacobs

  Als je mee in het bestuur zit dan heb je inderdaad geen recht van spreken, ook in gemeentebesturen staan de neuzen allemaal in dezelfde richting, de verkozenen van de meerderheid hebben geen recht van spreken of mag en kan er geen eigen mening op nahouden, je bent verplicht de partijstandpunten te volgen, waarom moeten er dan nog duizenden verkozenen zijn die daar niets zitten te doen, stuur alleen de fractievoorzitters naar de gemeenteraad en bespaar miljoenen.

 • Jeaninne Bonduwe

  ze weten niet wat uitvinden om maar op post te kunnen blijven. De maskers vallen af, kibbelen voor de tv en achteraf samen gaan eten. dat deden ze vroeger. Nu gaan ze hun ware aard laten zien door direct te gaan eten.