Exclusief voor abonnees

Onze opinie: "Macron, engel in vrije val"

Onze journalist Jan Segers
Bart Leye Onze journalist Jan Segers

Als een reddende engel daalde hij in de lente van vorig jaar neer over Frankrijk. Niet eens 40 was Emmanuel Macron toen hij met de steun van twee op de drie Fransen het Elysée binnenschreed. Links noch rechts was hij, rood noch blauw, politicus hors catégorie en vastbesloten om - allons enfants de la patrie - zijn amechtige vaderland met enige vertraging alsnog naar de 21ste eeuw te leiden. Nieuwlichter. Beeldenstormer. Onorthodox, tot in het echtelijk bed toe, naast een veel oudere première dame. Hij, Macron, zou de overheid weer doen draaien en La République En Marche zetten. Een dik jaar later staat die republiek in 'marche arrière' en is de engel in vrije val. President Macron is vandaag minder populair dan president Hollande vijf jaar geleden. Faut le faire.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  In 2017 meeste stakingen sinds 1989 in Nederland, met 306000 verloren arbeidsdagen, jan van dessel. Volgens hun eigen CBS, centraal bureau voor de statistiek van de overheid. Het is niet omdat het hier niet in het nieuws komt dat ze daar niet staken.

 • Bart De Groote

  Dat zal toch wel niemand verwonderen zeker? Het enige wat Macron pro had, was dat hij niet Marine Le Pen was. Niet bepaald voldoende om een land te kunnen besturen, en nu blijkt dit.

 • Luc Van Hauwermeiren

  Macron was een wanhoopspoging om FN te stoppen,wordt vervolgd......

 • Bart Werbrouck

  Nergens bakken de schreeuwers die verandering zullen brengen er iets van. Overal vergroot de wanorde. Wie zegt ook weer dat wanorde het beste is om hun zaak vooruit te helpen?

 • jan van dessel

  Net zoals in België zijn de vakbonden tegen iedere noodzakelijke hervorming en blijven vasthouden aan verworven rechten uit het pre- computer tijdperk. Neem een voorbeeld aan Nederland waar moderne vakbonden meewerken aan de toekomst en waar stakingen bijna onbestaand zijn.