Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Laat zitten, die klimaatwet

Klimaatactivisten kamperen in de Wetstraat.
Photo News Klimaatactivisten kamperen in de Wetstraat.
Hij zal er niet komen, die bindende klimaatwet. De activisten mogen in de Wetstraat nog dagenlang kamperen op hun grote gelijk, dan nog zal er in het parlement geen tweederdemeerderheid bereid zijn om de grondwet in die zin te wijzigen. Lang hoeft niemand daarom te treuren, ook niet die mensen in hun tentjes. Want zo'n klimaatwet met alleen maar ronkende doelstellingen garandeert niets.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marina Martens

  Is in actie gezet door de groene rakkers, hoe weet Anuna de Wever dat art 7 bis van de grondwet moet veranderen. Kent zijnde grondwet zo goed? Ze wordt volledig gesteund door de groenen. Ze hebben hun eigen verraden.

 • Ronald Van Beneden

  Mijn opinie: Vlooi dat IPCC klimaat rapport eens tot op het bod uit. Publiceer de tekst en je zal zien hoe gemanipuleerd en leugenachtig dit rapport is geschreven om bepaalde politieke doelstellingen te halen. Moest het IPCC rapport ingediend worden als een medicijn om de mensheid te genezen het zou direct verboden zijn wegens het gebrek aan wetenschappelijk inzicht en dodelijke bijwerkingen.

 • wim CLAES

  de co2 uitstoot is gestegen met 2%, tgv landen buiten de eu. versenl de aanschaf van de euro 6 norm wagens afen het zal hier spontaan beteren. en isoleer, geef premies voor nieuwe verwarming en isolatie.plant bomen, laat uw gras staan.moeilijk is het niet, alleen nog willen. en leg contacten met china, india en andere grote vervuilers en leg hun importregels op gekoppeld aan mileumaatregelen.en verbiedt electrische wagens want dat zijn chemische rampen die rijden op bruinkool en atoomenergie.

 • Liesbet willems

  Wanneer gaat de media eens geen aandacht meer geven aan de spijbelaars? Het is genoeg geweest

 • Tony Van der Heyden

  Dat degenen die zo begaan zijn met een klimaatwet eens reële voorstellen doen en hiervoor dan zelf gaan betogen en in tentjes gaan slapen i.p.v hun kinderen die schoolplichtig zijn op te sturen naar Brussel. Ook schandalig van minister Crevits om dergelijke acties te steunen.