Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Kunnen we alstublieft gewoon weer blij zijn als het eind augustus heerlijk warm is? Zonder schuldgevoelens?

Tieners koelen af in een zwembad in Namen.
EPA Tieners koelen af in een zwembad in Namen.
Gisteren was de warmste 27 augustus ooit. Banaler wordt een vaststelling niet. Betekenisvoller, wordt ons diets gemaakt, is dat we deze zomer nu al drie hittegolven hebben doorstaan. Hoezo, doorstaan? Wat kan een mens zich nog meer wensen? 

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Richard Kerkhofs

  Iedereen heeft recht op zijn pleziertje, ook als dat drie hittegolven op één zomer is. Het ontkennen van de wetenschappelijke consensus wat klimaatverandering betreft is niet OK, al is het geen misdaad. Men zou de klimaatontkenners een trip naar het KMI moeten aanbieden. Het is niet omdat je wetenschappelijk laaggeschoold bent, dat je niet kan leren. Voor wie benieuwd is, men kan dan best eens de klimaatpagina's van NASA er op nakijken: "evidence".

 • robert verstrepen

  Vroeger bestond er geen code rood of oranje. Men noemde dat toen gewoon zomer. De artikels van Jan Segers zijn trouwens één van de belangrijkste redenen dat ik HLN koop. En dit was er dus weer helemaal bovenop.

 • erik vercammen

  Als uw terrasplanten van zoveel honderden euro’s die normaal goed tegen Europees weer kunnen het zelfs al begeven kun je niet anders dan ambetant worden bij deze klimaat verandering. En ja ik hou al eens van warm weer! Maar geen 30°C en meer. Dat is voor op reis en niet voor België! Dat zijn we hier ook niet gewoon! Geen airco, en vochtige lucht! Laat het alstublieft geen gewoonte worden!

 • Al Delan

  Mr Segers, prachtig verwoord, je zegt wat de meeste mensen denken.

 • Elza Van hoorde

  Wat is iedereen hier aan het zagen , geniet van die mooie dagen , volgende week is het regen en dan kunnen jullie daar over zagen