Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Komt het nieuws over Syrië bij u nog binnen?

Isolde Van Den Eynde.
Gregory Van Gansen/ Photo News Isolde Van Den Eynde.
Het Syrisch-Russische leger bombardeerde tien scholen en een ziekenhuis in de provincie Idlib. Er vielen zeker 21 doden, onder wie 9 kinderen, en meer dan 180 gewonden. Syriërs op de vlucht zien hun kinderen, enkele maanden oud, in hun armen doodvriezen. Komt het nieuws over Syrië bij u nog binnen? Een Syrische vader probeert zijn dochtertje een trauma te besparen door 'La vita è bella'-gewijs bij elke bomexplosie keihard te lachen. Want het is vuurwerk en dus is het feest! Zag u het aandoenlijke filmpje?

Je hebt 19% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • magda de munck

  Neen, voor mij is het genoeg geweest, voor de zoveelste keer de foto’s van huilende kleine kinderen, ik kan ze niet meer zien. Wie heeft dit veroorzaakt? Zeker niet de modale Europeaan, die met de gevolgen zit op alle vlak. Wie is hiervoor verantwoordelijk? Alle dictators van deze rotwereld, en een overbetaalde onbekwame EU die enkel voor zichzelf zorgen.

 • Gilbert Haelewyn

  Die rebellen in Idleb zijn allemaal Abdeslams. Wij gooien, net zoals Assad, die Abdeslams in de bak of we vechten er tegen. Alle politici in ons land hebben al meermaals herhaald dat we in oorlog zijn met de radicale islam. Zij, die tegen Assad zijn, zijn voor een genocide in Syrië, waar christenen en andere "ongelovigen" , eens Assad weg, zullen vervolgd en gedood worden.

 • DAVID VAN LAER

  Het doet mee eigenlijk niets het enige wat me ongerust maakt is dat we het conflict gaan importeren samen met die vluchtelingen want eens hier binnen gaan ze hier nooit vertrekken. Geen enkel Europees land is bereid om zijn leger ginder in te zetten in een land waar ze de christenen haten en liefst van al willen uitroeien. Tegenhouden aan de grenzen van Europa anders is het binnenkort wij tegen zei in onze landen.

 • Jan Vannuffelen

  Het alternatief voor Assad is veel erger .

 • Marnick L'Eau

  Nee, dat komt niet meer binnen, voor de simpele reden dat de mens in de straat er geen barst aan kan doen. Regeringen en legers doen maar wat ze willen en de bevolking heeft er geen bal over te zeggen. Zelfs al zou een volledige bevolking ergens tegen gekant zijn, dan nog zouden ze gewoon dik hun goesting doen, buigen voor internationale diplomatie, en de grote jongens met het grof geld geen duimbreed in de weg durven liggen.