Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Kim Clijsters, yes you can!

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.
"Kan ik een liefhebbende moeder zijn én de best mogelijke tennisspeelster?" Het is de cruciale vraag in het filmpje waarmee Kim Clijsters haar comeback aankondigde. Je voelt dat ze zelf met die vraag heeft geworsteld. Er klinkt zelfs enig schuldgevoel in door. Of ze er wel genoeg zal zijn voor haar drie kinderen nu ze weer voluit aan zichzelf gaat denken. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • hugo wouters

    De tenniswereld zal haar met open armen ontvangen, zij werd ook in die kringen geprezen als vriendelijk en sociaal met respect voor haar mededingsters. Wij verheugen ons op de terugkeer van Kim, en zullen zeker haar wedstrijden met veel enthousiasme volgen.

  • Henk Tromp

    Ik zie zeker mogelijkheden voor Kim. Qua techniek en spelinzicht hoeft niemand haar nog iets te leren. Haar lichaam heeft zich de afgelopen jaren kunnen herstellen van de zware fysieke inspanningen tijdens haar carrière, dit in tegenstelling tot Serena Williams die doorgegaan is haar lichaam tot het uiterste te belasten. Kim zal voldoende fysieke en mentale conditie moeten opbouwen om in dit circus wederom mee te draaien. Het missen van haar gezin en moederrol zal haar ongetwijfeld zwaar vallen.