Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Juni wordt een gevaarlijke maand: flakkert het virus opnieuw op, dan is dit land andermaal slecht gewapend

Jan Segers.
PhotoNews/HLN Jan Segers.
“De geplande heropening van de cafés op 8 juni heeft grote symboolwaarde. Wat de Nationale Veiligheidsraad ook communiceert, het wordt de dag dat alle bubbels worden doorgeprikt.” Onze editorialist Jan Segers ziet hoe we in minder dan een maand tijd van een strak keurslijf naar prille euforie zijn gegaan, maar waarschuwt wel voor nonchalance.

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jo Hendrik

  Enkel in Belgie Andere landen zijn slimmer

 • Bruno Draulans

  Iedereen schreeuwt, wanneer ze hun zaak mogen openen, om bij opening vast te stellen, dat ze niet genoeg klanten hebben om te overleven. Daar heeft de overheid geen schuld aan. De klant heeft gewoon schrik.

 • ann Van Damme

  juni- juli: waarschijnlijk de tijd van de dwaze en de wijze maagden. De dwaze maagden zullen vakantie 'vieren' en er op los gaan en zo zorgen voor de tweede golf. De wijze maagden doen het voorzichtig aan en nemen hiertegen hun voorzorgen.

 • HUGO COOLSAET

  De enige rode draad die in het beleid is terug te vinden is deze van de groepsimmuniteit. Als er geen vaccin is moet het op natuurlijke wijze gebeuren. Maar de bevolking moet gecontroleerd ziek worden, niet teveel in een keer want dan kunnen de ziekenhuizen het niet bolwerken. Nadeel van deze strategie is het groot aantal overlijdens. In de ziekenhuizen, weten we nu, overlijdt 1 op de 6 patiënten. Maar dat deert onze virologen en politici blijkbaar niet.

 • Godot Lilly

  Als er een tweede golf komt zal de oorzaak volledig bij de overheid liggen. Hals overkop alle maatregelen terugschroeven, experimenteren met de scholen zelfs de horeca gaan ze terug openen. Onze overheid vergelijkt zich met Denemarken etc maar dat gaat toch helemaal niet op dat is een Mercedes met een fiets vergelijken, of Pakistan met Zwitserland vergelijken. 212 nieuwe besmettingen vandaag, ook 2 scholen dicht, kleuteronderwijs!