Een fietser en jogger in Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Een fietser en jogger in Oostende. © AFP

Onze opinie. In ruil voor dat broodnodige afstand houden: sluit ons niet helemaal op

Allereerst een disclaimer: ik ben een fervente hardloper. De voorbije twee weken nog meer dan ooit. Dat uurtje buiten sporten voelt niet langer als een luxe, maar als een noodzaak. Even het hoofd helemaal leeg. Ik weet niet of het fysiek kan, maar mentaal kan je corona in elk geval uitzweten. Het is iets dat met mij ook duizenden anderen merken. Nooit eerder zag ik zoveel mensen lopen en fietsen. De meesten doen dat met groot respect voor 'social distancing'. Ik ben elke dag een rondje gaan lopen in Antwerpen en ik zag geen enkele keer meer dan twee mensen samen rennen. Ook collega's die fietsen, melden dat ze tijdens hun tochten niemand meer tegenkomen die dat nog in groep doet.

13 reacties

 • Christiaan

  1 jaar geleden
  Helemaal eens. Mijn buurvrouw, longarts die dubbele shifts draait in het ziekenhuis zei me letterlijk: blijf je rondje fietsen. Is voor iedereen beter. En dat is het. Ook goed advies van Jumbo Visma team: wel fietsen maar niet uitgeput rijden. Goed en gezond eten, afstand houden en normaal doen.
 • Greet Sollie

  1 jaar geleden
  Dimitri Antonissen in België mag je nog buiten!Wij zitten vast in Spanje waar wij niet buiten mogen samen met veel landgenoten omdat de regeringsleiders in België beslist hebben om niet te repatriëren ondanks onze sedert 1 jaar betaalde tickets aan Brussels Airlines waarvan de toestellen nu aan de grond staan.Op de koop toe vragen ze staatssteun van diegene die ze nu in de steek laten.Alle andere nationaliteiten zijn kunnen vertrekken.
 • Anita De Merlie

  1 jaar geleden
  Ik vind dit een goed idee. Maar gisteren liep ik alleen in het st Anna bos in Antwerpen, en de fietsers zijn inderdaad alleen maar razen VLAK naast je heen met geen enkel respect voor social distance. Met hun mond wagenwijd open . Vond dit niet leuk . Het zijn die mensen die het voor ons allen moeilijk maken . En de maatregelen terecht verstrengen.
 • robertrand walraedt

  1 jaar geleden
  Zolang we niet in contact komen met anderen waarom is er dan gevaar om te fietsen wandelen skaten, met step rijden?
 • dieter devreze

  1 jaar geleden
  gooi overtreders op de bon, maar controleer niet iedereen. dit is geen politiestaat.
 1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
  PREMIUM

  Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

  Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)