Exclusief voor abonnees

Onze opinie. In ruil voor dat broodnodige afstand houden: sluit ons niet helemaal op

Een fietser en jogger in Oostende.
AFP Een fietser en jogger in Oostende.
Allereerst een disclaimer: ik ben een fervente hardloper. De voorbije twee weken nog meer dan ooit. Dat uurtje buiten sporten voelt niet langer als een luxe, maar als een noodzaak. Even het hoofd helemaal leeg. Ik weet niet of het fysiek kan, maar mentaal kan je corona in elk geval uitzweten. Het is iets dat met mij ook duizenden anderen merken. Nooit eerder zag ik zoveel mensen lopen en fietsen. De meesten doen dat met groot respect voor 'social distancing'. Ik ben elke dag een rondje gaan lopen in Antwerpen en ik zag geen enkele keer meer dan twee mensen samen rennen. Ook collega's die fietsen, melden dat ze tijdens hun tochten niemand meer tegenkomen die dat nog in groep doet.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Mansfeld

  Helemaal eens. Mijn buurvrouw, longarts die dubbele shifts draait in het ziekenhuis zei me letterlijk: blijf je rondje fietsen. Is voor iedereen beter. En dat is het. Ook goed advies van Jumbo Visma team: wel fietsen maar niet uitgeput rijden. Goed en gezond eten, afstand houden en normaal doen.

 • Greet Sollie

  Dimitri Antonissen in België mag je nog buiten!Wij zitten vast in Spanje waar wij niet buiten mogen samen met veel landgenoten omdat de regeringsleiders in België beslist hebben om niet te repatriëren ondanks onze sedert 1 jaar betaalde tickets aan Brussels Airlines waarvan de toestellen nu aan de grond staan.Op de koop toe vragen ze staatssteun van diegene die ze nu in de steek laten.Alle andere nationaliteiten zijn kunnen vertrekken.

 • Anita De Merlie

  Ik vind dit een goed idee. Maar gisteren liep ik alleen in het st Anna bos in Antwerpen, en de fietsers zijn inderdaad alleen maar razen VLAK naast je heen met geen enkel respect voor social distance. Met hun mond wagenwijd open . Vond dit niet leuk . Het zijn die mensen die het voor ons allen moeilijk maken . En de maatregelen terecht verstrengen.

 • robertrand walraedt

  Zolang we niet in contact komen met anderen waarom is er dan gevaar om te fietsen wandelen skaten, met step rijden?

 • Dieter Devreeze

  gooi overtreders op de bon, maar controleer niet iedereen. dit is geen politiestaat.