Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Ik betrap mezelf: de donderpreek die ik van David Attenborough (93) accepteer, pik ik niet van Greta Thunberg (16)

Jan Segers
© Bart Leye Jan Segers

Wat een geweldig kerstcadeau is dat. 'Seven worlds, one planet', de nieuwste BBC-reeks natuurdocumentaires onder auspiciën van de nu 93-jarige David Attenborough, nog tot 1 januari te genieten op Canvas. Zeven afleveringen, één voor elk continent, waarin de planeet in al haar overweldigende pracht wordt getoond als nooit tevoren. Als vanouds is Sir David uw gids en uw verteller. Zijn stem klinkt breekbaar, maar het is niet zijn timbre dat verschilt van vorige documentaires. Wel zijn toon. Die is dwingender dan vroeger. Alsof er haast bij is. Niet alleen voor de man die voelt dat zijn jaren zijn geteld. Ook voor die zeven werelden en die ene planeet.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.