Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Hoeveel viking wil Jambon écht zijn?

Hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
Het Laatste Nieuws Hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
"We moeten de blik naar het noorden richten", herhaalde Jan Jambon nogmaals in zijn beleidsverklaring. De nieuwe Vlaamse minister-president wil dat we ons voortaan "economisch en maatschappelijk" meten met samenlevingen als Nederland en Scandinavië. Maar als je gisteren naar zijn speech luisterde, vraag je je af of Jambon ooit al wel in Kopenhagen en Stockholm geweest is. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • werner van cauwenberge

  Zouden we niet beter wat afwachten en commentaar geven na evaluatie van het gepresteerde? Of zijn we misschien allen helderzienden?

 • Billy Valcke

  Gebrek aan eigen ideeen?geen enkele visie?onbekwaam?en toch op de top post!

 • Dave Florizone

  Zou beter de blik op het Oosten richten, daar haar ze economisch op vooruit.

 • Gino Denil

  Denk dat hij vooral Nederland bedoelt. Daar hebben ze ook al een decennium lang de neoliberale pest. De gemiddelde Nederlander heeft er een hoop inkomen en koopkracht bij ingeschoten. Zelfs het huren van een huis wordt voor starters onbetaalbaar. Hun pensioensysteem staat op instorten. En de premies voor hun pensioen- en ziekteverzekering stijgen elk jaar behoorlijk terwijl de uitkeringen dalen. Maar ze hebben ook de F35.

 • jan dewroeter

  Ha de Vikings, was dat niet een beetje een kastensysteem de rijke leider en het proletariaat of moeten wij bij Bart en zijn adoratie voor de Romeinen, geef ze brood en spelen zo houden we ze dom vertaald geef ze een voetbalploegske en hun smartphone met gefilterd nieuws, ingepompte ideologie. Geld om te studeren, grotere pensioenen, meer vakantie, 10 jaar werkkrediet , minder politiekers,.....dat vertellen ze niet over de Vikings