Jan Segers opinie
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers opinie © EPA

Onze opinie. Hoelang nog mogen de politiek en het Paleis aanmodderen?

De wereld is ten prooi aan een pandemie. Tennistoernooien in de Californische woestijn en wielerwedstrijden op de Toscaanse grindwegen worden afgelast. Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku spelen voor lege tribunes. Wout van Aert wint Parijs-Roubaix op een doodse wielerpiste. De Tour, het EK voetbal, de Olympische Spelen: gaan die nog door? Of schrappen we de hele sportzomer?

93 reacties

 • Anne Callebaut

  2 jaar geleden
  Waarom nog bij die Nar van Laken gaan die heeft niets meer te zeggen en zeker in Vlaanderen niet.
 • Axel Italis

  2 jaar geleden
  Ja heer Segers, hier heb je in je voet geschoten. Het probleem is Wallonië NIET Vlaanderen!
 • Herman Cohen

  2 jaar geleden
  Het is niet "het paleis" dat aanmodderde" maar de politiek en zeker CD&V dat een nooit eerder vertoonde lafheid en onderdanigheid aan de "grote leider" De Wever ten toon spreidt . CD&v toont aan zijn kiezers dat ze bereid zijn op te gaan in een soort NVA VB verhaal. Weinig christelijk, weinig democratisch. quit CD&V uit de politiek!
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  En wat heeft de vorige regering gedaan mr Wouters. 20 % van de Walen was voor nva geen probleem en dan laten ze die Vlaamse federale regering nog vallen ook.
 • H. Anckaert

  2 jaar geleden
  Ik volg Dick Decock. Iedereen kan stemmen voor gelijk welke partij en daarna 1 regering in België. Als die extra fakejobkes in de politiek eruit en we per direct een mieljard besparen als het niet veel meer zal zijn!!
 1. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)
 1. PREMIUM

  Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

  Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.